User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 40
 Downloands 18
DEDE KORKUT KİTABI'NDA İÇ KONUŞMA/MONOLOG TEKNİĞİ
2016
Journal:  
Turcology Research
Author:  
Abstract:

Dresden ve Vatikan’da olmak üzere iki nüshası bulunan, yalnızca bir düşünce biçimini yansıtmakla kalmayan fakat aynı zamanda folklorik unsurları bünyesinde yoğun olarak barındıran Dede Korkut Hikâyeleri bir geçiş döneminin ürünüdür. Nitekim, genel olarak destan kültüründen, halk hikâyeciliği kültürüne geçişin bir örneği olarak gösterilen eser, bu özelliğinin yanında, aynı zamanda dinî, tarihî ve sosyolojik geçişin bir örneği olarak okunabilir. İslamî kültürün ve mitolojiye, ritüellere dair unsurların henüz birbirinin içinden tam hatlarıyla ayrılmadığı, İslamî davranışlar görülürken aynı zamanda İslamiyet’e aykırı denilebilecek uygulamarın ve ifadelerin görülmesi, söz konusu durumun belirgin bir örneği olarak fark edilebilir. Bu özelliklerinin yanında Dede Korkut Hikâyeleri, modern romanda görülen tekniklerden bir çoğunu barındırarak edebî olarak da kendini bir üst seviyeye daha söz konusu dönemde taşımıştır. Bu tekniklerden birisi de Türk Edebiyatı’nda yoğun olarak ilk kez Recaizade Mahmut Ekrem tarafından 1886’da kullanılan iç konuşma tekniğidir Bu çalışmada Dede Korkut Hikâyelerinde kullanılan iç konuşma tekniğine yer verilmiştir. Böylelikle varılmaya çalışılan sonuç, bir tekniğin, ideolojinin, yöntemin ya da dönemsel özelliklerin sistematize edilmeden önce de varlıklarını sürdürdükleri ve iç monolog/konuşma tekniğinden yola çıkarak Dede Korkut Hikâyeleri’nin kanıtlanmış hem edebî hem de folklorik önemini bu çalışmada da tekrar vurgulamaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Turcology Research

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.086
Cite : 3.733
2023 Impact : 0.169
Turcology Research