Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ALTINDA YATAN DİNİ, MİSTİK VE FELSEFİ DÜŞÜNCE
2020
Dergi:  
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Evrensel bir sorun olan şiddet, modern çağın toplumsal bir hastalığıdır.15-49 yaş arasındaki her üç kadından biri yakını veya birlikte olduğu erkek tarafından şiddete maruz kalmaktadır. Kadına yönelik şiddet, cinsel sağlık üreme sağlığı ile zihinsel sağlık dahil olmak üzere olumsuz fiziksel sağlık sorunları riskini artırmakta, ilerleyen boyutlarda mortaliteye neden olmasının yanında, şiddet hem sosyal bir sorun hem de birçok sosyal sorunun kaynağıdır. Bu nedenle kadına yönelik şiddetin önlenmesi bir gerekliliktir. Şiddetin önlenebilmesi için öncelikle şiddetin altında yatan çok boyutlu nedenlerin bilinmesi gerekir. Belirtilen nedeneler genellikle biyolojik, psikososyal, sosyokültürel, ekonomik ve diğer başlığı altında incelenirken, şiddetin altında yatan temel düşünceleri oluşturan tarihi sürece fazla yer verilmemektedir. Bu nedenle, derlemede kadına yönelik şiddetin altında yatan mistik, dini ve felsefi düşünceleri örnekleriyle açıklamak amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Thoughts of religion, mysticism and philosophy
2020
Yazar:  
Özet:

Violence, which is a universal problem, is a social disease of the modern age. One in three women aged 15-49 is exposed to violence by their relative or intimate partner. Violence against women increases the risk of negative physical health problems, including sexual health, reproductive health, and mental health, as well as causing progressive mortality, violence is both a social problem and a source of many social problems. Therefore, the prevention of violence against women is a necessity in both micro and macro scales. In order to prevent violence, the multidimensional causes underlying violence must be known. While the stated reasons are generally examined under the heading of biological, psychosocial, sociocultural, economic and other, the historical process that constitutes the basic thoughts underlying violence is not given much space. Therefore, in the review, it is aimed to explain the mystical, religious and philosophical thoughts underlying violence against women.

Anahtar Kelimeler:

Religious, Mythic and Philosophical Thought Under The Violence Against Women
2020
Yazar:  
Özet:

Violence, which is a universal problem, is a social disease of the modern age. One in three women aged 15-49 is exposed to violence by their relative or intimate partner. Violence against women increases the risk of negative physical health problems, including sexual health, reproductive health, and mental health, as well as causing progressive mortality, violence is both a social problem and a source of many social problems. Therefore, prevention of violence against women is a necessity in both micro and macro scales. In order to prevent violence, the multidimensional causes underlying violence must be known. While the stated reasons are generally examined under the heading of biological, psychosocial, sociocultural, economic and other, the historical process that constitutes the basic thoughts underlying violence is not given much space. Therefore, in the review, it is aimed to explain the mystical, religious and philosophical thoughts underlying violence against women.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 831
2023 Impact/Etki : 0.034
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi