Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Muş ve İlçelerinde Yenidoğan İshalli Buzağılarda Rotavirus, Coronavirus, Cryptosporidium spp., Escherichia coli K99 ve Clostridium perfringens Etkenlerinin Prevalansı
2023
Dergi:  
Van Veterinary Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Muş ve ilçelerinde yenidoğan ishalli buzağılarda Rotavirus, Coronavirus, Escherichia coli K-99, Cryptosporidium spp. ve Clostridium perfringens etkenlerinin prevalansını belirlemek için yapıldı. Araştırmanın hayvan materyali; sistematik bir şekilde muayeneleri yapılan Muş ili ve ilçelerinde yenidoğan farklı yaş, ırk ve cinsiyette 96 ishalli buzağıdan dışkı örnekleri alınarak yapıldı. Alınan dışkı numuneleri hızlı tanı testleriyle tekniğine uygun olarak analiz edildi. Dışkı örneklerinin hızlı diagnostik test kitleriyle incelenmesi sonucunda, buzağılardaki ishalin %10.41 Rotavirus, %25 Coronavirus, %27.08 Rotavirus+ Coronavirus, %7.29 E. coli, %5.37 Cryptosporidium spp, %12.5 Clostridium perfringens ve %12.5 diğer faktörlerden kaynaklandığı tespit edildi. Sonuç olarak; Muş ili ve ilçelerinde neonatal dönemdeki ishalli buzağılarda ishale neden enteropatojenlerin varlığı ve bunların dağılımı hakkında bilimsel veriler ortaya konuldu. Muş ve ilçelerinde yenidoğan ishalli buzağılar ile ilgili gelecek zamanlarda yapılacak olan bilimsel çalışmalar için yol göstereceği ve ışık tutacağı kanısına varıldı.

Anahtar Kelimeler:

The Prevalence Of Rotavirus, Coronavirus, Cryptosporidium Spp., Escherichia Coli K99 and Clostridium Perfringens In Calves With Newborn Diarrhea In Mus and Its Districts
2023
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the prevalence of Rotavirus, Coronavirus, Escherichia coli K-99, Cryptosporidium spp. and Clostridium perfringens in calves with neonatal diarrhea in Muş and its districts. The material of this study was stool samples taken from 96 newborn calves of different ages, breed, and genders in Muş province and its districts. The stool samples were analyzed by rapid diagnostic tests in accordance with the technique. When stool samples were examined by rapid diagnostic test; 10.41% Rotavirus, 25% Coronavirus, 27.08% Rotavirus+Coronavirus, 7.29 % E. coli, 5.37% Cryptosporidium spp, 12.5% Clostridium perfringens and 12.5 % other factors were detected in calves with diarrhea. As a result; the presence and distribution of enteropathogens that cause diarrhea in calves with neonatal diarrhea in Muş and its districts were presented. It was concluded that this study will shed light on future scientific studies on diarrheal calves in Muş and its districts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Van Veterinary Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 172
Atıf : 29
2023 Impact/Etki : 0.104
Van Veterinary Journal