Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Farklı Orana Sahip PET Atıklarının Çimento Harçlarının Mekanik ve Dayanıklılık Özelliklerine Etkisi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Plastik atıklar artan nüfusla birlikte büyük bir sorun oluşturmaktadır. Bu tür atıkların depolanması ve yok edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Birçok sektörde plastik atıkların geri dönüşümü ile tekrar kullanılabilir hale geldiğini biliyoruz. İnşaat sektöründe özellikle PET atıklarının hafif yapı malzemeleri üretiminde agrega olarak kullanıldığını görmekteyiz. Ayrıca malzemede oluşabilecek kılcal çatlakların önlenmesi içinde lif görevi gören PET atıklarının kullanılmaktadır. Bu çalışmada, pet atıkları içeren çimento harçlarının mekanik özellikleri deneysel olarak araştırılmıştır. Pet atıkları öncelikli olarak boyuna donatı olarak kullanılmıştır. Daha sonra aynı orandaki atık 3 farklı boyutta kesilerek sistem içine dahil edilmiştir. İki farklı durumunda kullanımı arasındaki farklar ortaya çıkarılmıştır. Pet boyutlarının küçülmesiyle birlikte basınç dayanımına etkisi artmıştır. Eğilmede çekme dayanımı yüzey alanı geniş olan PET atıklarında daha yüksek elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of PET waste with different proportions on the mechanical and resilience characteristics of cement waste
2021
Yazar:  
Özet:

Plastic waste creates a big problem with the growing population. The work is on storage and destruction of such waste. In many industries, we know that plastic waste is re-use with recycling. In the construction sector, we see that PET waste is used as agrega in the production of light building materials. Also, PET waste is used in the prevention of headbreaks that may occur in the material. In this study, the mechanical characteristics of cement wheels containing pet waste have been experimentally studied. The pet waste was primarily used as equipment to the height. The waste in the same proportion was then cut into 3 different sizes and incorporated into the system. Differences between use in two different cases have been revealed. With the reduction of the pet sizes, the impact on pressure resistance increased. The drawing resistance is higher in PET waste that the surface area is wide.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Pet Waste Having Different Ratio On Mechanical and Durability Properties Of Cement Mortars
2021
Yazar:  
Özet:

Plastic waste is a big problem with the increasing population. Efforts are underway to store and dispose of such wastes. We know that in many sectors, plastic waste becomes reusable by recycling. In the construction sector, we see that PET wastes are used as aggregate in the production of light building materials. In addition, PET wastes, which act as fibers, are used to prevent capillary cracks that may occur in the material. In this study, the mechanical properties of cement mortars containing pet wastes were experimentally investigated. Pet wastes were primarily used as longitudinal reinforcement. Then, the same amount of waste was cut at 3 different rates and included in the system. The differences between its use in two different cases have been revealed. The effect on the compressive strength increased with the reduction of pet sizes. The flexural strength in bending was higher in PET wastes with a large surface area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi