Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Hashimoto tiroiditinin trombositler üzerine sayı, büyüklük ve dağılım açısından etkisi
2019
Dergi:  
Dicle Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızın amacı, Hashimoto tiroiditi olan hastalarda trombosit endekslerinin etkilenip etkilenmediğini araştırmaktır. Yöntemler: HT'li 11 hasta (10 kadın, 1 erkek) ve kontrol grubu olarak seçilen nodüler guatrlı 26 kişi (19 kadın, 7 erkek) çalışmaya dahil edildi. Tüm olguların tam kan sayımı parametreleri (lökosit sayısı, nötrofil sayısı ve yüzdesi, lenfosit sayısı ve yüzdesi, trombosit sayısı, trombosit yüzdesi, trombosit dağılım genişliği (PDW) ve ortalama trombosit hacmi (MPV)) incelendi. Bulgular: Hasta grubunda lökosit sayısı, nötrofil sayısı ve yüzdesi, lenfosit yüzdesi, trombosit sayısı, platelet yüzdesi ve MPV değerleri kontrol grubundan istatistiksel olarak farklı değildi. Lenfosit sayısı ve PDW, HT'li hastalarda kontrol grubuna göre anlamlı derecede yüksekti. Sonuç: Bulgularımız HT'li hastaların PDW düzeylerinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. HT'de artmış PDW, hastalığın tanısı, takibi ve prognozu açısından anlamlı olabilir. 

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Hashimoto's Thyroiditis On Platelets In Terms Of The Their Number, Size, and Distribution
2019
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of our study was to investigate whether platelet indices were affected in patients with Hashimoto’s thyroiditis (HT). Method: 11 patients (10 female, 1 male) with HT and 26 subjects with nodular goiters (19 female, 7 male) selected as control group were included in the study. All cases were examined for complete blood count parameters (leukocyte count, neutrophil count and percentage, lymphocyte count and percentage, platelet count, plateletcrit, platelet distribution width (PDW), and mean platelet volume (MPV)). Results: Leukocyte count, neutrophil count and percentage, lymphocyte percentage, platelet count, plateletcrit, and MPV in the patient group were not statistically different from the control group. Lymphocyte count and PDW were significantly higher in patients with HT than in the control group. Conclusion: Our results suggest that patients with HT have higher PDW levels. Increased PDW in HT may be helpful in diagnosis, floow-up, and prognosis of the disease. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dicle Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 3.120
2023 Impact/Etki : 0.081
Dicle Tıp Dergisi