Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
The Exercise of Legal Capacity, Supported Decision-Making and Scotland’s Mental Health and Incapacity Legislation: Working with CRPD Challenges
2015
Dergi:  
Laws
Yazar:  
Özet:

Article 12 of the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities, particularly as interpreted in the Committee on the Rights of Persons with Disabilities General Comment No. 1, presents a significant challenge to all jurisdictions that equate interventions permitted under their mental health and incapacity laws with mental capacity. This is most notable in terms of the General Comment’s requirement that substitute decision-making regimes must be abolished. Notwithstanding this, it also offers the opportunity to revisit conceptions about the exercise of legal capacity and how this might be better supported and extended through supported decision-making. This article will offer some preliminary observations on this using Scottish mental health and incapacity legislation as an illustration although this may also have relevance to other jurisdictions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Laws

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5
Laws