Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Görüntü Kazıma Yoluyla Oluşturulan Örnek Veri Kümesinin Evrişimsel Sinir Ağı Tabanlı Görüntü Sınıflama Üzerine Etkisinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Derin öğrenme tabanlı görüntü sınıflandırma çalışmalarının en önemli aşamalarından biri veri elde etme aşamasıdır. Modeli eğitecek veri setinin göreve özgü ve uygun kalitede olması gerekmektedir. Bu nedenle veri setinin oluşturulma süreci araştırmacılar için zahmetli ve yorucu bir süreç olabilmektedir. Web kazıma teknikleri çalışmalarda kullanılabilecek uygun veri setlerinin oluşturulmasında araştırmacılara çözümler sunmaktadır. Özellikle derin öğrenme gibi çok sayıda veri ihtiyacı bulunan görevlerde bu tekniklerin kullanılması süreci ciddi anlamda hızlandırabilmektedir. Bu bağlamda bu çalışma, örnek bir görüntü sınıflandırma görevi için görsel kazıma teknolojisi ile oluşturulan veri setinin sınıflandırmaya başarısını araştırmaktadır. Çalışmada farklı CNN modelleri kullanılarak, oluşturulan örnek veri seti eğitilmiştir. Doğruluk ve diğer performans ölçütleri görsel kazıma yoluyla elde edilen veri setinin görüntü sınıflandırma görevleri için kullanılabileceğini desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examples Created Through Screening Examination of the Effect of the Data Column on Evolutionary Neural Network-Based Image Classification
2023
Yazar:  
Özet:

One of the most important stages of deep learning-based image classification studies is the data obtaining stage. The data set to train the model must be unique to the task and of adequate quality. Therefore, the process of creating a data set can be a difficult and tired process for researchers. Web mining techniques provide researchers with solutions in creating appropriate data sets that can be used in the studies. Especially in tasks that require a lot of data, such as deep learning, the process of using these techniques can be seriously accelerated. In this context, this study investigates the success of the data set created with the visual grabbing technology for a sample image classification task. In the study, using different CNN models, the sample data set created was trained. The accuracy and other performance standards support that the data set obtained through visual grabbing can be used for image classification tasks.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.134
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi