Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 2
Nazal Polipozis Tanı ve Tedavisinde Neredeyiz?
2019
Dergi:  
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nazal ve paranasal mukozanın kronik inflamatuar hastalığı olan nazal polipozis, çoğunlukla ön etmoid bölgeden ödemli mukozanın sarkması ve gri renkli polipoid kitleler oluşturması ile karakterize bir hastalıktır. Nazal poliplerin toplumda görülme oranı %1-4 dür. Hastalarda burun tıkanıklığı, rinore, geniz akıntısı, koku kaybı ve daha az sıklıkta yüz ağrısı şikayetlerine yol açabilir. Nazal polip tedavisi bu belirtilerin ortadan kaldırılmasına yönelik medikal ve cerrahi tadavileri içerir fakat genel kabul görmüş bir tedavi protokolü yoktur. Altta yatan nedene yönelik olarak birçok hipotez ortaya atılsa da etyolojisi halen tam olarak bilinmemektedir. Bu makalede nazal polipozis tanı ve tedavisindeki güncel gelişmeler literatür gözden geçirilerek sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Where is Nazal Polyposis Diagnosis and Treatment?
2019
Yazar:  
Özet:

Nasal polyposis, a chronic inflammatory disease of the nasal and paranasal mucous, is a disease characterized by the swelling of the pre-etmoid mucous and the formation of gray-colored polypoid masses. The percentage of nasal polyps in society is 1-4%. In patients, nasal blocks, rhinorrhoids, swelling, loss of smell and fewer times face pain can lead to complaints. Nasal polyp treatment includes medical and surgical remedies to eliminate these symptoms, but there is no generally accepted treatment protocol. There are many hypotheses about the underlying cause, but the ethology is still unknown. In this article, the current developments in the diagnosis and treatment of nasal polyposis are presented by reviewing the literature.

Anahtar Kelimeler:

Nasal Polyposis: Diagnosis and Treatment
2019
Yazar:  
Özet:

Nasal polyposis is a chronic inflammatory disease of the nasal and paranasal sinuses mucosa, characterized by prolapse of edematous mucosa as grey polypoid masses, most commonly from the anterior ethmoid region. Nasal polyps are common, affecting up to 1-4 percent of the population. They present with nasal obstruction, rhinorrhoea, post nasal drip, loss of sense of smell, and less commonly facial pain. The management of nasal polyps, aimed at improving these symptoms, includes both surgical and medical treatments, but there is no universally accepted management protocol. Several hypotheses have been put forward regarding the underlying mechanisms but the aetiology is still unknown. In this article, we present the recent advances in the diagnosis and treatment of nasal polyposis by reviewing new guidelines and meta-analysis studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Arşiv Kaynak Tarama Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 2.867
2023 Impact/Etki : 0.048
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi