Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
Study on vibration reduction slab track and adjacent transition section in high-speed railway tunnel
2015
Dergi:  
Journal of Vibroengineering
Yazar:  
Özet:

The objective of this paper is to study the reasonable stiffness of rubber mat layer of vibration reduction slab track and configuration of rubber mat layer of transition section slab tack between vibration reduction section and normal section in high-speed tunnel. Based on achievements of the related studies, a high-speed train, slab track and tunnel finite element coupling dynamic model was established, and corresponding program was developed with MATLAB and verified by in situ measured data. The dynamic responses of slab track under moving high-speed train with different vibration reduction configurations and transition arrangements in Shiziyang tunnel of Guangzhou-Hong Kong high-speed railway line in China were analyzed. The study shows that: the rubber mat layer under the slab of slab track can greatly reduce the tunnel vibration, but the slab bending moment and the rail vertical displacement will increase, so the stiffness of rubber mat layer under the slab of slab track in tunnel of high-speed railway line should not be too low; the stiffness of rubber mat layer of slab track in tunnel of Guangzhou-Hong Kong line is controlled by the rail vertical displacement, and the stiffness value of 0.04 N/mm3 is reasonable; the vibration and dynamic stress of slab track can be improved greatly by setting transition section between vibration reduction slab track and ordinary slab track, and the design of transition section slab track in tunnel of Guangzhou-Hong Kong line is reasonable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Vibroengineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Vibroengineering