Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
THE LOGIC OF THE CURRENCY BOARD MONETARY REGIME
2010
Dergi:  
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Para Kurulu yasal olarak sabitlenmiş bir kur ve ulusal paraya tam kapsama getiren bir para rejimidir. Tam kapsama güçlü bir rezerv para birimi cinsinden yüksek miktarda likidite bulundurulması ve ulusal otoritenin aktif para politika uygulamalarını terk etmesini içerir. Bununla amaçlanan güvenilirliği arttırmaktır. Para kurulu ödemeler dengesi dinamikleri ile ifade edilen ulusal ekonominin performansının teorik işleyişini göstermektedir. Kısa vadede para kurulu ekonomik dengeleme politikaları, enjlasyonla mücadele, ekonomiyi canlandırma ve sıkı bütçe uygulamaları konularında katkı sağlamaktadır. Para kurulu dövizin ulusal para ile ikamesini ifade etmekte ve en zor kur çapalardan (peg) birisi olarak kabul edilmektedir. Böylelikle, para kurulu uygulamaları, parasal prosedürler aracılığı ile parasal ürünler ve ekonomik ajanların rasyonel davranışları arasında sağlanan hayati bağı koparmış, engellemiş olur. Sonuç olarak para kurulu sürekli reel kur artışları aracılığıyla bağıl fiyat bozulması (distortion) sağlar. Para kurulu, merkez bankalarının para politikaları sonucunda gizlenen veya ötelenerek ileride daha büyük finansal sorunları veya "dolarlaştırma / avrolaştırma" nedeniyle yabancı para politikalarına bağımlı hale gelmeyi engeller.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 627
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi