Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Özlü İplik Kullanılarak Üretilmiş Havlu Kumaşlarda Tekrarlı Yıkamanın Yumuşaklık Özelliklerine Etkisinin Araştırılması
2018
Dergi:  
Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tekstil sektörünün önemli bir alt kolu olan ev tekstili ürünlerinde büyük bir paya sahip olan havlu kumaş ürünleri günlük hayatta çok fazla ihtiyaç duyulan ürün gruplarıdır. Müşteri memnuniyeti açısından havlulardan beklenenönemli özellikler hidrofilite ve yumuşaklıktır. Havlular yaygın olarak pamuk lifinden üretilmekte olup, kullanım sırasında sık yıkanan havluların yumuşaklıklarını büyük oranda kaybettiği bilinmektedir. Çalışma kapsamında, havlu kumaşların kullanımı ile ilgili bu problemi azaltmaya yönelik bir yaklaşım üzerinde durulmuş ve bu amaçla polyester özlü iplikler kullanılan havlular üretilmiş ve tekrarlı yıkama yapılmıştır. Bu amaçla havlu üretimindefazla tercih edilen 5 farklı (modal, pamuk, polyester, bambu, viskon) hammadde seçilerek Ne 14/1 konvansiyonel ring iplikler ile yine bu liflerden üretilmiş özünde 75 denye polyester kullanılmış 5 farklı özlü iplik olmak üzere toplam 10 farklı iplik üretimi gerçekleştirilmiştir. Üretilen numunelere aynı şartlarda 1 defa, 5 defa, 10 defa tekrarlı yıkama işlemi uygulanmıştır. Yıkama işlemi sonrasında numunelere ASTM D 4032-94 dairesel eğme test metoduna göre yumuşaklık testi yapılmıştır. Sonuç olarak; farklı hammaddeler kullanılarak üretilen havlu kumaşlarda özlü iplik kullanımının tekrarlı yıkamalar sonrası sertleşme problemine değişik oranlarda katkı sağladığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi