Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
Tokat İli Merkez İlçede Çiftçilerin Tarımsal Girdi Temininde Kredi Kartı Kullanımlarının İncelenmesi
2011
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Tokat ili Merkez ilçede kredi kartı kullanan çiftçilerin sosyal ve ekonomik yapıları, kredi kartı kullanım durumları ve kredi kartı kullanımlarını etkileyen faktörler ortaya konulmuştur. Araştırmada, Ekim-Aralık 2009 döneminde 66 adet çiftçi ile anket yapılmış ve elde edilen veriler yapılan analizlerde kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre anket yapılan çiftçilerin tamamı çiftçi kredi kartı kullanmakta, çoğunluğu 1 adet kredi kartına sahiptir ve çiftçi kredi kartını kullananların çoğunluğu bunu gerekli görmektedir. Kredi kartı limiti ortalama 3033.99 TL ve kredi kartı kullanım tutarı ortalama 4581.06 TL/yıldır. Varyans analizi sonucuna göre kredi kartı kullanım tutarında yaş ve tarımsal satış tutarının etkili, buna karşın mesleki deneyim, eğitim durumu, ailedeki birey sayısı, arazi büyüklüğü ve tarımsal girdi kullanım tutarının ise etkili olmadığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Investigation Of Farmers Credit Card Usage For Supply Of Agricultural Input In The Central District Of Tokat Province
2011
Yazar:  
Özet:

In this study, the central district of Tokat province of farmers’ social and economic structures that use credit card, utilization of credit cards, and the factors that influence the credit card usage have been determined. The survey was made with 66 farmers in October to December in 2009 and the data obtained belongs to the year 2009. According to research findings, all of the farmers surveyed use credit card and most of them have one credit card. The majority of farmers who use credit card consider the necessity of credit card. The average credit card limit is 3033.99 TL/year and average amount used from credit card is 4581.06 TL/year, used mostly for input. According to the results in the analysis of variance; age and the amount of agricultural sales are statistically affected for credit card usage, whereas the professional experience, educational level, number of individuals in the family, the size of land and the amount of agricultural inputs were not found to be statistically important for credit card usage.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 594
Atıf : 3.002
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi