Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
RSSI ve ToA Tabanlı Mesafe Tahminlerini Kullanarak Kablosuz Sensör Düğümlerinin Bağıl Lokalizasyonu
2023
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kablosuz sensör ağları, Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee ve WiMAX gibi kablosuz altyapıları kullanarak bağlanan birçok sensör düğümünden oluşur. Sensör düğümlerinin göreli veya mutlak konumlarının belirlenmesi birçok uygulama için önem taşımaktadır. Sunulan çalışmamızda, tercih edilen kablosuz iletişim altyapısının Alınan Sinyal Gücü Göstergesi (RSSI) ve Varış Zamanı (ToA) metriklerinden elde edilen sonuçları birleştirerek sensör nodlarının konumunu daha yüksek başarımlı tahmin etmek için geliştirilmiş bir yöntem sunulmaktadır. Konum analizinin sonuçları ölçümlere ve nodlar arasındaki mesafelerin karşılaştırmasına dayanarak sunulmaktadır. Önerilen yöntem RSSI ya da ToA verilerine dayalı kestirim sonuçlarını düğümler arasındaki mesafeye göre tercih etmektedir, kısa mesafelerde RSSI uzak mesafelerde ise ToA tercih edilmektedir. Sonuçlar, bileşik yöntemin tahmin hatalarını azalttığını ve her iki yöntemden de daha iyi performans sergilediğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Relative Localization Of Wireless Sensor Nodes By Using The Rssi and Toa Based Distance Estimations
2023
Yazar:  
Özet:

Wireless sensor network is a popular area for both academic research and commercial applications. A wireless sensor network is made up of several sensor nodes connected over various wireless infrastructures such as Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee, or WiMAX. Determining the relative or absolute position of the sensor nodes is essential information for many applications. In this work, we present a novel method for estimating the position of sensor nodes using the Received Signal Strength Indicator and Time of Arrival metrics of the preferred wireless communication infrastructure. Localization results based on both of the metrics and comparison of them with respect to distance between the nodes are presented, and a novel combined method using both the RSSI and ToA based distance estimations is presented. The proposed method estimates the position of the WSN using both methods, but the result of a single method is preferred depending on the distance between the nodes since within the first 5 m. The RSSI based method is superior to ToA and for farther distances ToA outperforms RSSI. The measurement results show that the combined method reduces the estimation error and performs better than both methods it is based on.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 335
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi