Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Taguchi Metodu ve Gri İlişkisel Analizi Kullanılarak 1,2316 Paslanmaz Çeliğin (R65) Mikro-Elektro Erozyon Delme Kabiliyetinin Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada kalıp çeliği olarak kullanılan R65 paslanmaz çeliğin Mikro-Elektro Erozyon İşleme (Mikro-EDM) ile delinmesi incelenmiştir. Mikro-EDM işleminde Akım A (3, 4 ve 5 A), darbe süresi (Ton) (3, 4, ve 5 µs) ve Bekleme süresi (Toff) (2, 3, ve 4 µs) faktörlerinin delaminasyon faktörü (FdT ve FdB) ve Kerf açısına (Kº) etkisi araştırılmıştır. Deney düzeni Taguchi metodu L9 ortogonal dizilime göre yapılmıştır. Mikro-EDM işleminde sonuçlara çoklu faktörler etki ettiği için Gri İlişki Analizi (GRA) çoklu karakterizasyon yöntemi kullanılmıştır. En etkili faktörlerin belirlenmesi için ANOVA analiz yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre en düşük kerf açısı, FdT ve FdB değerleri sırasıyla 0,267 (Kº) 24,259 µs ve 59,534 µs olarak tespit edilmiştir. Taguchi metoduyla tahmin edilen değerlerin %95 güven aralığında (CI) içinde olduğu görüldü. ANOVA analizine göre sonuçlara etki eden en önemli faktör %99,1 katkı oranı ile Akım olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Using Taguchi Method and Grey Relational Analysis 1,2316 Evaluation of the Capacity of Micro-Electronic Erozyon Drying of Stainless Steel (R65)
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, the R65 stainless steel, used as a pattern steel, was studied by the micro-electrical erosion processing (micro-EDM). In the micro-EDM process, the effect of the current A (3, 4 and 5 A), the impact time (Ton) (3, 4 and 5 μs) and the waiting time (Toff) (2, 3, and 4 μs) factors on the delamination factor (FdT and FdB) and the Kerf angle (Ko) was studied. The test arrangement was made according to the Taguchi method L9 ortogonal arrangement. In the micro-EDM process, a multi-factor analysis (GRA) method has been used for multi-characterization because the results are influenced by multiple factors. ANOVA analysis has been conducted to determine the most effective factors. According to the results obtained, the lowest curve angle, FdT and FdB values were identified as 0.267 (Ko) 24,259 μs and 59,534 μs respectively. The estimated values by Taguchi method were found within the 95% confidence range (CI). According to ANOVA analysis, the most important factor that affects the results is determined as Stream with a contribution rate of 99.1%.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.109
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi