Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 39
 İndirme 14
Türkiye’de Elektrik Konusuyla İlgili Fen Eğitimi Alanında Yapılan Tez Çalışmalarının İçerik Analizi
2020
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de elektrik konusuyla ilgili fen eğitimi alanında yapılan tez çalışmalarını analiz etmek ve bir bütünlük içinde sunmaktır. Çalışmada, doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. 2005-2018 yılları arasında fen eğitimi alanında yapılmış elektrik konulu 110 tez çalışması, çeşitli değişkenler (tezin türü ve yılı, çalışmanın yapıldığı üniversite, araştırma konusu, araştırma yöntemi, temel sonuçlar, öneriler) bakımından analiz edilmiştir. Analizler sonucunda, çalışmaların büyük çoğunluğunun yüksek lisans tezi olduğu, en fazla yayının 2018 yılında yapıldığı, yapılan öğretimin akademik başarı ve tutum üzerindeki etkisini araştıran çalışmaların çoğunlukta olduğu görülmüştür. Çalışmaların ortaokul öğrencileri üzerinde yoğunlaştığı, araştırma yöntemi olarak nicel araştırma yöntemlerinden en çok deneysel yöntemin tercih edildiği, verilerin daha çok testler ya da ölçek/anket yoluyla toplandığı, nicel verilerin analizinde sıklıkla t testinin, nitel verilerin analizinde ise betimsel analizin ve içerik analizinin kullanıldığı belirlenmiştir. Deneysel çalışmalarda, deney gruplarında yapılan öğretimin bazı değişkenler üzerinde istatistiksel açıdan olumlu etki yarattığı, bazı değişkenler üzerinde ise istatistiksel olarak etkili olmadığı tespit edilmiştir. Çalışmalarda, elde edilen bulgulara paralel olarak öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı’na, akademisyenlere ve araştırmacılara yönelik birtakım önerilerde bulunulduğu, en çok önerinin araştırmacılara ve Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik olarak yapıldığı görülmüştür. İncelenen çalışmaların sonuçlarından hareketle, elektrik konusunda gelecekte yapılabilecek araştırmalar için bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the content of the thesis studies in the field of science related to the subject of electricity in Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to analyze the thesis work in the field of science education related to the subject of electricity in Turkey and to present in integrity. In the study, the method of document analysis was used. The 110 thesis studies on electricity in the field of science education made between 2005 and 2018 have been analyzed in terms of various variables (type and year of thesis, university in which the study was carried out, research subject, research method, basic results, recommendations). The results of the analysis have found that the majority of the studies are master’s thesis, the majority of the studies that investigate the impact of teaching on academic success and attitude, which was made in 2018, and the majority of the studies that investigate the impact of teaching on academic success and attitude. The study focuses on high school students, the research method preferred many experimental methods than quantum research methods, the data were collected more through tests or scale/suchments, the quantum data analysis often t test, and the quality data analysis used visual analysis and content analysis. Experimental studies have found that the teaching in experimental groups has a statistically positive impact on some variables, while some variables are not statistically effective. The studies have shown that, parallel to the findings obtained, a number of recommendations have been made to teachers, the Ministry of National Education, academics and researchers, and many recommendations have been made to researchers and the Ministry of National Education. Based on the results of the reviewed studies, some recommendations have been made for research on electricity that can be done in the future.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 6.629
2023 Impact/Etki : 0.417
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi