Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
Gelişmekte Olan Ülkelerde Net İşletme Sermayesi Yönetiminin Firma Karlılığı Üzerine Etkisi: Hiyerarşik Model Yaklaşımı
2022
Dergi:  
İzmir İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada 2005-2018 yıllarında 39 ülkeden 142727 finans dışı sektörde faaliyet gösteren halka açık firmalardan oluşan geniş bir veri seti kullanılarak net işletme sermayesinin firma karlılığı üzerindeki etkisi incelenmiştir. Kullanılan panel veri seti ülke, firma ve zaman olmak üzere üç düzeyli hiyerarşik bir yapıda düşünülmüştür. Bu nedenle gelişmekte olan ülkelerdeki firma karlılığı belirleyicileri Hiyerarşik Lineer Model (HLM) yaklaşımı kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda firma karlılığındaki değişkenliğin büyük bir kısmının firma ve zaman düzeylerinden kaynaklandığı ortaya konmuştur. Ancak ülke düzeyindeki değişkenliğin küçük olması ülkeye özgü değişkenliğin firma karlılığı üzerinde etkisinin olmadığı şeklinde yorumlanmamalıdır. Sonuç olarak gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren firmaların yöneticileri net işletme sermayesi kararlarını verirken bu kararın firma karlılığını doğrudan etkileyeceğini dikkate almalıdırlar.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Net Working Capital Management To Profitability In Developing Countries: Hierarchical Model Approach
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the effect of net working capital on firm profitability was investigated by using a large data set which consist of 142727 publicly traded non-financial firms from 39 countries in 2005-2018. The panel dataset used was considered in a three-level hierarchical structure: country, firm and time. Therefore, determinants of firm profitability in developing countries were analyzed using the Hierarchical Linear Model (HLM) approach. As a result of the analysis, it was revealed that most of the variability in firm profitability originated from firm and time levels. However, small variability at the country level should not be interpreted as country-specific variability has no effect on firm profitability. Therefore, the managers of firms operating in developing countries should take into account that their net working capital decisions will directly affect the firm profitability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İzmir İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 711
Atıf : 6.609
2023 Impact/Etki : 0.367
İzmir İktisat Dergisi