Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Identidade e testemunho cristão segundo a 1 Pedro
2021
Dergi:  
Pistis & Praxis: Teologia e Pastoral
Yazar:  
Özet:

Abstract Aprofundam-se, neste artigo, as raízes da identidade cristã e suas consequências para uma comunidade exposta num ambiente adverso à vivência da fé. Para realizar este estudo, tomou-se a Primeira Carta de Pedro. Composto por duas partes, a primeira, numa perspectiva introdutória, contextualiza à realidade concreta da referida comunidade a partir de 4 elementos: matriz cultural, geografia, ambiente social e situação histórica. A segunda parte, oferece uma leitura teológica com ênfase em 4 pontos: eleição, cristologia, escatologia e testemunho. O percurso realizado permite observar quão importante é resgatar suas raízes identitárias para uma comunidade cristã que, imersa num contexto social hostil, vive a experiência de ser minoria. Esta realidade desafiadora, longe de ser uma experiência perdida, permite-lhe crescer na consciência da eleição e na vivência de um testemunho missionário humilde e autêntico.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pistis & Praxis: Teologia e Pastoral

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 4
Pistis & Praxis: Teologia e Pastoral