Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 12
TARİHSEL TOPLUMSAL EKONOMİK VE ULUSLARARASI BOYUTU AÇISINDAN ENDÜSTRİYEL KENEVİR ÜRETİMİ
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstriyel amaçlı kenevir bitkisinin sayısız kullanım alanları ve faydaları bulunmaktadır. Endüstriyel kenevir bu yönüyle, kâğıt üretiminden, bio-yakıt üretimine, besin maddesi olarak kullanılmasından, plastiğin kullanıldığı her yere kadar farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Kenevir bitkisi, detayları makale içinde görüldüğü gibi, ekonomilerde ivme yaratabilecek kadar büyük kapasiteye sahiptir. Kenevir bitkisi insanlık için bu kadar çok büyük bir öneme sahip olduğu halde, uyuşturucu amaçlı kullanımı öne çıkartılarak tüm dünyada engellenmeye çalışılmıştır. Ancak buradaki çalışmada da görüldüğü gibi, kenevir bitkisiyle ilgili engellemelerin temelinde, uluslararası bir boyut bulunmaktadır. Ayrıca kenevirin endüstriyel alanda yaygın kullanımının bazı güçlü dünya şirketlerinin işine gelmediği anlaşılmaktadır. Yine araştırma derinleştirildiğinde, yeterince gelişemeyen ülkeler açısından ve toplumsal açıdan konunun değerlendirilmlesi gerektiği ortaya çıkmaktadır. O nedenle buradaki araştırmada, endüstriyel kenevir üretiminin engellenmesiyle ilgili gerçek sebeplerin araştırılması amaçlanmıştır. Makalede literatür araştırması yöntemi benimsenmiş, kanıtların güvenirliği çok sayıda kaynakta bulunan bilgilerin benzerliğiyle doğrulanmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Historical social economic and international scale of industrial crop production
2020
Yazar:  
Özet:

Canvas plant for industrial purposes has numerous uses and benefits. Industrial cannabis can be used in different fields, from paper production, to biofuel production, from its use as a nutrient, to any place where plastic is used. The Kenevir plant, as the details are seen in the article, has enough capacity to drive the economies. Although the Kenevir plant has so much importance for mankind, it has been attempted to prevent drug use throughout the world by highlighting it. But, as seen in the study here, the basis of the barriers related to the cannabis plant is an international dimension. It is also clear that the widespread use of cannabis in the industrial field does not come to the business of some powerful world companies. Again, when research is deepened, it turns out that the issue needs to be assessed from the point of view of countries that are not sufficiently developed and from the point of view of society. Therefore, the research here aims to investigate the real causes of the blocking of industrial cannabis production. The article adopted the method of literary research, the reliability of evidence was tried to verify by the similarity of information found in many sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.801
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi