Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Denizli ve Manisa İli Kekik (Origanum onites L.) Alanlarında Sorun Olan Yabancı Ot Türlerinin Vegetasyon Dönemindeki Değişimi
2020
Dergi:  
Türkiye Herboloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2013 yılında, Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa ve Denizli İlleri kekik (Origanum onites L.) üretim alanlarında sorun olan yabancı ot türlerinin, vegetasyon dönemi boyunca rastlama sıklıklarındaki (%) ve yoğunluklarındaki (adet/m2) değişimlerinin belirlenmesi amacıyla ilk kez yapılmıştır. Manisa ilinde 21 tarlada 205 dekar alanda ve dört farklı tarihte, Denizli ilinde 129 tarlada 793 dekarda ve beş farklı tarihte sayım yapılarak yabancı ot türleri belirlenmiştir. Yabancı ot türlerine ait sayımlar tarla büyüklüğüne göre, 1/4 m2’lik çerçeveler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Surveyler sonucunda Manisa’da 25 familyaya ait 46 farklı yabancı ot türü, Denizli’de 31 familyaya ait 127 farklı yabancı ot türü saptanmıştır. Denizli’de yapılan ilk sayımda Senecio vernalis L. (5,46 adet/m2) türü en yoğun iken, ikinci sayımda en yoğun Poa trivalis L. (1,36 adet/m2) türünün olduğu; diğer iki sayımda sırasıyla Cynodon dactylon L. (1,02 adet/m2) ve Digitaria sanguinalis L. (0,83 adet/m2) türlerinin en yoğun olduğu saptanmıştır. Manisa’da ise ilk sayımda Lactuca serriola L. (0,53 adet/m2) türü en yoğun iken; ikinci sayımda Convolvulus arvensis L. (0,93 adet/m2) türünün en yoğun olduğu; diğer üç sayımda da en yoğun Cyperus rotundus L. (6,85-2,03-0,86 adet/m2) türünün olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Changes in the vegetation period of foreign grass species in the fields of origanum onites (Origanum onites L.)
2020
Yazar:  
Özet:

This study was first conducted in 2013 with the aim of determining the changes in the frequency (%) and intensity (ad/m2) of foreign herbs that have problems in the production areas of Manisa and the Sea Islands (Origanum onites L.) located in the Egean region during the vegetation period. In the province of Manisa, in 21 fields 205 hectares and in four different dates, in the province of Denizli, in 129 fields 793 hectares and in five different dates, foreign grass species have been identified by counting. The calculations of foreign grass species, according to the size of the field, were made using a frame of 1/4 m2. According to the survey, 46 different species of foreign herbs belonging to 25 families in Manisa and 127 different species of foreign herbs belonging to 31 families in Denizli were identified. In the first number in Denizli, Senecio vernalis L. While the species (5.46 units/m2) are the most intense, the second number is Poa trivalis L. (1,36 units/m2) and the other two numbers are Cynodon dactylon L. (1,02 units/m2) and Digitaria sanguinalis L. (0,83 units/m2) respectively. In Manisa, in the first number, the Lactuca serriola L. (0,53 pcs/m2) is the most intense; in the second number, the Convolvulus arvensis L. (0,93 pcs/m2) is the most intense; in the other three numbers, the Cyperus rotundus L. (6,85-2,03-0,86 pcs/m2) is the most intense.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Türkiye Herboloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 456
2023 Impact/Etki : 0.552
Türkiye Herboloji Dergisi