Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Determining the Yield and Morpho-Physiological Responses of 'Fortuna' Strawberry cv. of Using Different Irrigation Levels with Bio-stimulant Application
2018
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut çalışmada; yüksel tünel koşullarına altında Fortuna çilek çeşidinin su eksikliğine ve biostimulant uygulamasına verdiği tepkiler verim, morfolojik (yaprak alanı, gövde sayısı ve tüm gövde kalınlığı) ve fizyolojik (stoma iletkenliği ve yaprak su potansiyeli) parametreler incelenerek değerlendirilmiştir. Uygulanan sulama suyu miktarları, standart bir Class A panın yüzeyinden buharlaşan suyun 1.00 ve 0.50 katı olarak belirlenmiştir. Mevcut çalışmada, su eksikliği koşulları kıyaslandığında, biostimulant uygulamaları gövde sayısını (% 25), verimi (% 13), ortalama meyve ağırlığını (% 11), yaprak alanını (% 9), stoma iletkenliğinin (% 8), yaprak su potansiyelini (% 6), tüm gövde kalınlığını (% 5) ve meyve sayısını (% 3) arttırmıştır. Ek olarak; Fortuna çeşidinin su eksikliği koşullarına verdiği tepkiler: stomalarını kapatmasının yanı sıra, yaprak alanında, meyve sayısında, gövde sayısında, tüm gövde kalınlığında, yaprak su potansiyelinde, ortalama meyve ağırlığında ve verimde düşüşler meydana getirmesi olarak belirtilebilir. Biostimulant uygulamaları ve su kısıntısı uygulanan koşullar (Ir50) arasındaki etkileşimler, morfo-fizyolojik tepkileri açısından incelendiğinde, stoma iletkenliği (% 12), yaprak alanı (% 4), yaprak su potansiyeli (% 5) ve ortalama meyve ağırlığı (% 8) için önemli miktarlarda farklılıklar olduğu belirlenmiştir. Tüm bu sonuçlar; biostimulant uygulamalarının en uygun miktarda sulama suyuyla birleştirilmesi gerektiğini ve ayrıca kuraklık koşulları altında bitki morfo-fizyolojik tepkileri hakkında bilgi elde edilmesinin, çilek bitkisine yönelik çoklu stres koşulları altında bitki adaptasyonlarının geliştirilmesine katkıda bulunabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.677
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi