Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
ICT and E-Government Applications in Northern Cyprus
2013
Dergi:  
Kıbrıs Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojik altyapı ve gelişmeler ülkelerin ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi gelişmişlik seviyeleri ile yakından ilgilidir. Küresel düzeyde yaşanan teknoloji devrimi, insan ve teknoloji arasındaki etkileşimi güçlendirmiştir. Bu durum yönetim bilimlerinde yeni kavramların doğmasına neden olmuştur. “Elektronik Devlet e-devlet ”, teknolojik değişimlerin ve gelişimlerin sonucunda yönetim bilimleri literatürüne kazandırılmış bir kavramdır. Bu çalışmanın araştırma çerçevesini, Kuzey Kıbrıs’taki e-devlet uygulamaları oluşturmakta olup söz konusu uygulamalarda yaşanan sorunların tespiti amaçlanmaktadır. Çalışmada öncelikle, e-devlet kavramı tanımlanmakta ve küresel düzeyde tartışılan e-devlet yaklaşımları ele alınmaktadır. Daha sonra, Kuzey Kıbrıs’ta bulunan yerel yönetim sistemi incelenerek, yerel yönetimlerin teknolojik altyapı durumları ortaya konmaktadır. Bu bağlamda çalışma, Kuzey Kıbrıs’taki yerel yönetimlerin e-devlet uygulamalarında yaşadıkları sorun ve zorluklara değinmektedir. E-devlet uygulamalarında amaç, daha etkin daha verimli bir yönetim yaklaşımının benimsenmesidir. E-demokrasi, e-şeffaflık, ve e-katılım kavramları ancak bilgi ve iletişim teknolojilerinin yönetimlerde kullanılması ile mümkün görünmektedir. Söz konusu teknolojileri kullanmak için de yeter bilgi ve beceriye sahip kamu personeline ihtiyaç duyulmaktadır. E-devlet sistemi, Kuzey Kıbrıs için yeni sayılabilecek bir kavramdır. Ülkede e-devlet sistemi için yasal düzenlemeler halen tamamlanamamış, sisteme uygun devlet politikaları oluşturulamamıştır. Yerel yönetimler arasındaki değişik ekonomik gelişme düzeyleri de, e-devlet uygulamalarında farklılıklar yaratmaktadır. Bu durum da, yerel yönetimlerin kendi aralarındaki gelişim farklıklarının artmasına neden olmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kıbrıs Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Kıbrıs Araştırmaları Dergisi