Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 45
 İndirme 16
The New Moral Power of Minorities
2018
Dergi:  
International Review of Social Psychology
Yazar:  
DOI:  
10.5334/irsp.18
Özet:

The model of three interrelated social entities proposed by Gabriel Mugny to account for the role of active minorities in social innovation and change retains all its relevance and heuristic value (cf. Mugny, 1982). However, the fight of the civil rights movements of the ’60s transformed the moral perspective from which the majority regards their own behaviors towards social minorities. This resulted in an immorality judgment of discriminatory attitudes and behaviors that had long been regarded as natural. Thus a change has been effected on the relationships between majority and minority groups, providing minorities with a new moral power. As a result of such a new moral representation of persecuted minorities, a new category of minorities – victimized minorities – has appeared. In this paper two studies are reviewed comparing the influence of victimized minorities and ‘classical’ active minorities. Those studies show that victimized minorities attain more manifest influence than active minorities, while active minorities effect greater latent change on the representation of the minority group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Review of Social Psychology

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 131
Atıf : 90
International Review of Social Psychology