Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Toplumsal Tabakalaşma ve Amatör Savunma Sporu İlişkisine Bourdieucü Bir Yaklaşım: Kayseri Örneği
2021
Dergi:  
Temasa Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Çalışma, bir tüketim pratiği haline gelen “spor” olgusunun toplumsal tabakalaşmayı nasıl ve ne yönde biçimlendirdiğine odaklanmaktadır. Buradaki amaç Kayseri özelinde amatör olarak bir savunma sporu icra eden bir sporcunun spor aracılığıyla toplumsal tabakalaşma sistemindeki konumuna dair bakışını Pierre Bourdieu’nün alan, sermaye ve habitus kavramlarını dikkate alarak anlamaya ve keşfetmeye çalışmaktır. Çalışmada, Kayseri ilinde bir savunma sporunu amatör olarak icra eden sporcuların habitusları ve sermayeleri derinlemesine analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda elde edilen veriler ışığında, Kayseri ilinde amatör olarak bir savunma sporunu icra eden sporcular alt sınıfta sosyalleşmişlerdir. Bu bağlamda sporcular faaliyette bulundukları sporları elde edecekleri ekonomik sermayeyle toplumsal tabakalarından bir “kaçış” olarak görmektedirler. Ülkemizde savunma sporunun bir sektör haline gelememesinden kaynaklı olarak bu kaçış, spor aracılığıyla elde ettikleri güç ile bağlantılı iş fırsatları olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Bourdieu Approach to the Relationship of Social Cluster and Amateur Defense Sports: Kayseri Example
2021
Yazar:  
Özet:

The study focuses on how and in what direction the "sport" phenomenon, which has become a consumption practice, shapes the social layer. The goal here is to understand and explore the view of an athlete performing a defense sport as an amateur in Kayseri in the social layering system through sport, taking into account Pierre Bourdieu’s field, capital and habitus concepts. In the study, the habitats and capital of athletes who perform a defense sport as amateurs in the province of Kayseri were thoroughly analyzed. In light of the data obtained from the study, athletes who perform a defense sport as an amateur in Kayseri province have socialized in the lower class. In this context, athletes see the sports they are doing as a "flight" from their social layers with the economic capital they will get. As a result of our country’s defense sport has not become a sector, this escape has been a business opportunity connected with the power they gain through sport.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Temasa Journal of Philosophy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 239
Atıf : 292
2023 Impact/Etki : 0.188
Temasa Journal of Philosophy