Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
TÜRK KLASİĞİ KİRALIK KONAK İLE DÜNYA KLASİĞİ MADAM BOVARY’NİN MUKAYESELİ İNCELEMESİ
2013
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Yakup Kadri’nin “Kiralık Konak’ı ile Gustave Flaubert’in “Madam Bovary” si arasındaki benzerliklerin Pakistan ve Hindistan okur kitlesine aktarmak amacıyla yapılmıştır. Her iki romanda da hem Emma hem Seniha, hayal ettiklerine sahip olanları kıskanan bovarist tiplerdir. Sonuçta Yakup Kadri’nin Emma’dan esinlenerek başarılı bir karakter yarattığı görülür.

Anahtar Kelimeler:

The world class by Madam Bovary
2013
Yazar:  
Özet:

This study was done with the aim of transmitting the similarities between Yakup Kadri's "Rental Konak" and Gustave Flaubert's "Madam Bovary" to Pakistan and India's readers. In both novels, both Emma and Seniha are bovarist types who are jealous of the ones they have imagined. After all, it seems that Yakup Kadri has created a successful character inspired by Emma.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 880
Atıf : 1.825
2023 Impact/Etki : 0.144
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi