Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
High-Throughput Genomic Simple Sequence Repeat (SSR) Marker Development and Construction of a High Resolution Physical Map in Button Mushroom (Agaricus bisporus) Genome
2018
Dergi:  
Mantar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kültür mantarı [Agaricus bisporus (J.E. Lange) Imbach], bir model organizma olmasının yanı sıra dünya genelinde yetiştirilen bir yenilebilir mantar türüdür. Bilimsel ve ekonomik önemine rağmen A. bisporus genomuna özel moleküler markör geliştirme çalışmaları ancak yakın zamanda gerçekleştirilmeye başlanmış olup, oldukça kısıtlı sayıdadır. Bu çalışma kapsamında A. bisporus genomuna özel 3943 adet yeni basit dizi tekrarı (SSR) markörü geliştirilmiştir. Geliştirilen markörler A. bisporus kromozomlarına dengeli şekilde dağılmakta olup, genomun sekans-spesifik markörler ile doyurulmasını sağlamaktadır. Çalışma kapsamında tanıtılmakta olan yüksek sayıdaki A. bisporus’a özel yeni DNA markörü, bu türde gerçekleştirilecek moleküler genetik çalışmalar için kıymetli bir kaynak teşkil edecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Mantar Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 263
Atıf : 768
2023 Impact/Etki : 0.094
Mantar Dergisi