Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 8
SAĞLIK TURİZMİ: TEHDİT VE FIRSATLAR BAĞLAMINDA TÜRKİYE AÇISINDAN BİR DURUM DEĞERLENDİRMESİ
2017
Dergi:  
Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm ekonomik ve sosyal yönlerden ülkeler için giderek önemi daha da artan sektör durumuna gelmektedir. Denize girmek, boş zaman geçirmek v.b gibi faktörlerle ön plana çıkan turizm günümüzde daha çok sağlık bakımından yapılan gezi ve tatil olarak ön plana çıkmaktadır. İkamet edilen yerden  başka bir yere (yurtiçi veya yurtdışı) herhangi bir sağlık sebebiyle tedavi amaçlı yapılan seyahatler olarak ifade edilen sağlık turizmi, ekonomik ve sosyal yönlerden ülkeler için giderek önemi daha da artan bir sektör durumuna gelmektedir. Bu bağlamda dünyadaki gelişmelere bağlı olarak Türkiye de gerek coğrafi yapısı, iklimi, doğal zenginlikleri ve gerekse de göreceli olarak ucuz ve kaliteli sağlık hizmetleri ile pek çok ülke vatandaşının dikkatini çekmektedir. Bu çalışmanın amacı; sağlık turizmi hakkında bilgi vermek ve Türkiye sağlık turizminin dünya sağlık turizmi içindeki yerini ortaya koymak ve tehdit ve fırsatlar bağlamında Türkiye açısından sağlık turizmi için bir durum değerlendirmesi yapmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi