Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
LİSE ÖĞRETMENLERİNİN FATİH PROJESİ’Nİ UYGULAMAYA YÖNELİK TEKNOLOJİK PEDAGOJİK ALAN BİLGİSİ YETERLİLİKLERİNİN İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Medeniyet Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, öğrenme ve öğretme süreçlerinin etkililiğini artırmak için yeni fırsatları ortaya çıkarmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak adına okulları, yeni teknolojik araç gereçlerle donatmaktadır. Bu süreçte, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Projesi (FATİH), eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okulların teknolojik alt yapısını iyileştirmek suretiyle derslerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) verimli bir şekilde kullanılmasını gerçekleştirerek eğitimin niteliğini artırmak için uygulamaya koyulan bir projedir. Bu projenin başarıya ulaşması dağıtılan teknolojilerin etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasına bağlıdır. Bu açıdan öğretmenlerin alan bilgileri, pedagoji bilgileri ve teknoloji bilgilerini birlikte kullanma yeterlilikleri önem taşımaktadır. Bu araştırma, FATİH projesi kapsamında pilot olarak belirlenen okullarda görev yapan öğretmenlerin teknolojik pedagojik alan bilgisi (TPAB) yeterliliklerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma grubu, Adıyaman il merkezindeki 17 ortaöğretim kurumunda görev yapmakta olan, 107’si kadın, 338’si erkek olmak üzere toplamda 445 öğretmen oluşturmaktadır. Veriler, Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Analizlerde betimsel istatistikler, İlişkisiz örneklemler için t-testi ve tek yönlü ANOVA kullanılmıştır. Araştırma sonuçları, erkek öğretmenlerin kadın öğretmenlere göre, 30 yaş altı öğretmenlerin, 41-45 yaş aralığındaki öğretmenlere göre, bilgisayara sahip olanların olmayanlara göre, günde 1 saatten çok bilgisayar kullananların, 1 saatten az kullananlara göre, bilgisayarı kullanabilme düzeyi yüksek olanların, kullanma düzeyi düşük olanlara göre TPAB yeterlik algılarının anlamlı olarak daha yüksek olduğunu göstermektedir. Bu sonuçlar birlikte dikkate alındığında bilgisayara erişim olanağı ve bilgisayarı kullanma süresi ve düzeyi arttıkça, öğretmenlerin TPAB öz-yeterlik algılarının da daha yüksek olduğu görülmektedir. Öğretmenlerin öğrenme-öğretme sürecinde TPAB modelinden yararlanabilmeleri için gerekli teknolojik olanakların sağlanmasının ve bu teknolojileri etkili ve verimli bir biçimde kullanmaya yönelik bilgi, becerileri kazandıracak ve öğretmenlerin etkin olumlu deneyimleri yaşamalarının sağlanacağı eğitimlerin düzenlenmesinin fayda sağlayabileceği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Medeniyet Eğitim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Medeniyet Eğitim Araştırmaları Dergisi