Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
ÇOK PARTİLİ DÖNEME GEÇİŞTE DEMOKRAT PARTİ MUHALEFETİNİN ANA HATLARI (1945-1950)
2018
Dergi:  
Türklük Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de 1945-1950 yılları arasında üçüncü kez çok-partili siyasal yaşama geçiş denemesi yapılmış ve başarılı olmuştur. Çok partili siyasal yaşama geçişte iç ve dış faktörler kadar CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı İnönü’nün de önemli katkıları olmuştur. CHP içinden çıkan milletvekillerinin kurduğu DP, 1947 yılındaki birinci kongresinde Hürriyet Misakı adlı küçük bir programla muhalefetinin ana hatlarını belirlemiştir. Buna göre DP, anayasanın demokratikleştirilmesi, seçim kanununun değiştirilmesi ve cumhurbaşkanlığı ile parti başkanlığının birbirinden ayrılması üzerine kurulmuş bir muhalefet programı takip etmiştir. Muhalefet ettiği konularda önemli ilerlemeler kaydetmiş olan DP, sadece çok-partili yaşama geçişte önemli bir rol oynamamış aynı zamanda tek parti döneminden kalma otoriter uygulamaların yumuşatılması ve anayasanın demokratikleştirilmesi bakımından da Türk siyasal yaşamında önemli bir yere sahip olmuştur. Bu çalışmada DP muhalefetinin ana hatlarına ve CHP üzerinde yaptığı etkilere değinilecek ve dönemin iktidar-muhalefet ilişkilerinin demokratikleşme yönünde nasıl katkılar yaptığı incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türklük Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türklük Araştırmaları Dergisi