Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
Yazılı Basında Kadına Şiddet Çalışmaları Üzerine Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
Spor, Eğitim ve Çocuk
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Şiddet unsuru, uzun süre varlığını hissettiren bir kavramdır. Şiddete maruz kalan her insanın temel insani haklarının hiçe sayıldığı kabul gören bir gerçektir. Şiddet, verdiği maddi ve manevi zararla toplumsal yapının iç huzurunu bozarak toplumu olumsuz etkileyen ve ülkenin mevcut imajına zarar vererek geri kalmış ülkeler seviyesine çekmektedir. Çok geniş bir kavramsal ve kuramsal arka plana sahip olan şiddet olgusu içerisinde olan kadına şiddet, farklı alanlarda çalışılan bir konudur. Kadına şiddet içerikli haberlerin temsil edilme biçimi, medyanın kadına şiddete verdiği önemi ve sağduyusunu yansıtmaktadır. Şiddetin birçok türü bulunmakla birlikte, bu çalışmada yazılı basında kadına şiddet konusu ve şiddetten etkilenen çocuk üzerinden sınırlandırılmaya gidilmiştir. Çalışmanın amacı; yazılı basının kadına şiddet konulu çalışmalarında haberi oluştururken kullandığı dil ve ideoloji, haberin alt metinlerde iletmek istediği mesajlar tespit edilerek kadına şiddet konusunda basının hangi doğrultuda haber ürettiğini ortaya koymaktır. YÖNTEM ve GEREÇLER: 2015-2020 yılları arasında Dergipark ve Ulusal Tez Merkezinde yayımlanan araştırma makaleleri ve yüksek lisans tezlerinde yazılı basında kadına şiddet çalışmaları doküman incelemesi yoluyla elde edilmiş ve bu veriler içerik analizi ile çözümlenmiştir. Doküman incelemesi ile ulaşılan veriler belirli kavramlar ve temalar çerçevesinde bir araya getirilerek çözümlenir ve daha anlaşılır bir hale getirilir. BULGULAR: İçerik analizi çözümlemesi sonucunda ise medyanın kadına şiddete olan yaklaşımı incelenmiş ve çalışmaların vardığı sonuçlara odaklanılarak genel bir düşünce ve değerlendirme neticesinde, yazılı basın kadına şiddet konusuna yeteri kadar önem vermediği ve şiddeti meşru kılarak, normalleştirdiği görülmüştür. TARTIŞMA ve SONUÇ: Yazılı basın kadına şiddet konusuna yeteri kadar önem vermediği ve şiddeti meşru kılarak, normalleştirdiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Spor, Eğitim ve Çocuk

Dergi Türü :   Uluslararası

Spor, Eğitim ve Çocuk