User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 1
 Views 21
Yazılı Basında Kadına Şiddet Çalışmaları Üzerine Bir Değerlendirme
2021
Journal:  
Spor, Eğitim ve Çocuk
Author:  
Abstract:

GİRİŞ ve AMAÇ: Şiddet unsuru, uzun süre varlığını hissettiren bir kavramdır. Şiddete maruz kalan her insanın temel insani haklarının hiçe sayıldığı kabul gören bir gerçektir. Şiddet, verdiği maddi ve manevi zararla toplumsal yapının iç huzurunu bozarak toplumu olumsuz etkileyen ve ülkenin mevcut imajına zarar vererek geri kalmış ülkeler seviyesine çekmektedir. Çok geniş bir kavramsal ve kuramsal arka plana sahip olan şiddet olgusu içerisinde olan kadına şiddet, farklı alanlarda çalışılan bir konudur. Kadına şiddet içerikli haberlerin temsil edilme biçimi, medyanın kadına şiddete verdiği önemi ve sağduyusunu yansıtmaktadır. Şiddetin birçok türü bulunmakla birlikte, bu çalışmada yazılı basında kadına şiddet konusu ve şiddetten etkilenen çocuk üzerinden sınırlandırılmaya gidilmiştir. Çalışmanın amacı; yazılı basının kadına şiddet konulu çalışmalarında haberi oluştururken kullandığı dil ve ideoloji, haberin alt metinlerde iletmek istediği mesajlar tespit edilerek kadına şiddet konusunda basının hangi doğrultuda haber ürettiğini ortaya koymaktır. YÖNTEM ve GEREÇLER: 2015-2020 yılları arasında Dergipark ve Ulusal Tez Merkezinde yayımlanan araştırma makaleleri ve yüksek lisans tezlerinde yazılı basında kadına şiddet çalışmaları doküman incelemesi yoluyla elde edilmiş ve bu veriler içerik analizi ile çözümlenmiştir. Doküman incelemesi ile ulaşılan veriler belirli kavramlar ve temalar çerçevesinde bir araya getirilerek çözümlenir ve daha anlaşılır bir hale getirilir. BULGULAR: İçerik analizi çözümlemesi sonucunda ise medyanın kadına şiddete olan yaklaşımı incelenmiş ve çalışmaların vardığı sonuçlara odaklanılarak genel bir düşünce ve değerlendirme neticesinde, yazılı basın kadına şiddet konusuna yeteri kadar önem vermediği ve şiddeti meşru kılarak, normalleştirdiği görülmüştür. TARTIŞMA ve SONUÇ: Yazılı basın kadına şiddet konusuna yeteri kadar önem vermediği ve şiddeti meşru kılarak, normalleştirdiği görülmüştür.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Spor, Eğitim ve Çocuk

Journal Type :   Uluslararası

Spor, Eğitim ve Çocuk