Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
Özel Yetenekli Öğrencilerin Covid-19 ve Uzaktan Eğitim Hakkındaki Algılarının Metaforlar Aracılığıyla İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Koronovirüsle beraber insanların temas halinde olabileceği yerler kapatılmış, okullar ve üniversiteler de bu kapsama dâhil edilmiştir. Eğitimin devamlılığını sağlamak üzere, uzaktan eğitim uygulamaları ivedilikle başlatılmış ve kısa sürede çocukların ev ortamında bu sürece adapte olmaları beklenmiştir. Her kademede bilgisayar ve televizyon merkezli eğitim ön plana çıkarılarak, çocukların eğitim ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır. Ne var ki bu süreçte standardize edilmiş eğitimden ziyade kişiye özel öğrenim ve öğretim yollarına ihtiyaç duyan üstün potansiyelli çocuklar için evde uygulanan özgün ve özgür programlar konusu gündemde pek yer bulamamıştır. Bu kapsamda, 5-12 yaş arası özel yetenekli öğrencilerin Covid-19 ve uzaktan eğitim metaforları hakkındaki algıları nitel olgu bilim (fenomenoloji) çalışması kapsamında içerik analiziyle incelenmiş ve bu sürecin çocuklar üzerindeki etkisi ortaya konulmaya çalışılmıştır. Gelişimsel açıdan somut dönemde olan özel yetenekli çocuklar sorulara soruları algılayış biçimlerine göre cevaplarda bulunmuştur. Çalışma öğrencilerin soruları algılayış biçimi teması altında beş kategoriye ayrılarak çözümlenmiştir. Öğrencilerin her iki kavramı da davranış, düşünce, duygu, bilgi ve duyusal olarak algıladıkları ve ona göre cevap verdikleri görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examining Gifted Students' Perceptions About Covid-19 and Distance Education Through Metaphors
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: Places where people could contact the coronavirus, have been closed, and schools and universities are also included in this scope. In order to ensure the continuity of education, distance education practices were started immediately, and children were expected to adapt to this process in a short time in the home environment. Computer and television-based education at all levels were brought to the fore, and the educational needs of children were tried to be met. However, in this process, the issue of unique and free programs implemented at home for gifted children who need personalized learning and teaching methods rather than standardized education has not been on the agenda. In this context, the perceptions of gifted students aged 5-12 about COVID-19 and distance education metaphors were analyzed with content analysis within the scope of qualitative phenomenology study, and the effect of this process on children was tried to be revealed. Design/Methodology/Approach: This study was carried out within the scope of phenomenology to evaluate the opinions of gifted primary and secondary school students on COVID-19 and distance education metaphors. The study group of the research consists of 84 primary and secondary school gifted students between the ages of 5-12 who attend Istanbul Aydin Children's University in the spring semester of the 2019-2020 academic year. Findings: Gifted students who were in a substantial period in terms of development answered the questions according to their perception of the questions, and it was seen that they mostly gave thought-value responses. The study was analyzed in five categories for how students perceive questions. It is seen that students perceive both concepts as behaviour, thought, emotion, knowledge and sensory and respond accordingly. Highlights: The use of metaphors can provide easy-to-understand explanations for threatening and unexpected events and guide children's behaviour. When the relevant literature is examined, it is seen that there are no studies involving gifted students at the K-12 level to understand the metaphorical perceptions of distance education and COVID-19. For this reason, the research will be a source of relevant literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.169
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal