Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 63
 İndirme 8
KASITSIZ HAKARET (MICROAGGRESSIONS) VE TÜRKİYE’DE SIK GÖRÜLEN ÖRNEKLERİ
2019
Dergi:  
Akademik İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’deki yabancı uyruklu bireylerin “mikroagresyonlar”a (microaggressions) ilişkin tecrübelerini ve sorunlarını ortaya çıkarmaktır. Bu bağlamda Türkiye’ye eğitim, daha iyi bir hayat için göç ya da savaştan kaçış gibi değişik sebeplerle gelen bu bireylerin mikroagresyonların değişik çeşitlerinden hangilerine ne sıklıkla maruz kaldıkları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma beş farklı ilde yapılan görüşmelerle gerçekleştirilmiştir. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitimin her kademesinden öğrenci, öğretmen, öğrenci velileri ve doktorlar ile görüşülmüştür. Verileri toplamak için katılımcılara “Türkiye'de sizin kültürünüze ve etnik farklılığınıza yönelik kasıtlı ya da kasıtsız kırıcı, incitici söz ve davranışlara maruz kalıyor musunuz?” sorusu yöneltilmiştir. Çalışmanın sonuçları mikroagresyonların ülkemizde çok ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir. Araştırmaya göre Türk insanı yabancılara karşı eskisi kadar anlayışlı değildir ve yabancı uyruklu kimselere kendilerini ikinci sınıf vatandaş gibi ve dışlanmış hissettirecek davranışlar çok yoğundur. Yabancılara hep olumsuz şeyler yakıştırılmakta, burada istenmedikleri sezdirilmekte hatta ülkemizdeki birçok sıkıntının nedeni olmakla itham edilmektedirler. Ayrıca araştırmanın bulguları yabancı uyruklu kişilerin kültürleri ile ilgili önyargılardan muzdarip oldukları ve özellikle ırkla ilgili açık, doğrudan hakaretlere de yoğunlukla hedef oldukları yönündedir.

Anahtar Kelimeler:

KASITSIZ HAKARET (MICROAGGRESSIONS) VE TÜRKİYE’DE SIK GÖRÜLEN ÖRNEKLERİ
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the experiences and problems of foreign citizens in Turkey with "microaggression" (microaggression). In this context, it has been attempted to determine how often these individuals who come to Turkey for different reasons, such as education, migration or escape from war for a better life, are exposed to what kind of micro-aggression. The research was conducted by five different counties. From primary school to university, students, teachers, student guardians and doctors from every stage of education have been discussed. To collect data to the participants, "Do you be exposed to deliberately or unintentionally disruptive, harmful words and behaviors against your culture and ethnic diversity in Turkey?" The question is directed. The results of the study show that micro-aggression is a very serious problem in our country. According to the study, the Turkish people are not as understandable to foreigners as they were before, and the behavior of foreign nationals is very intense that will make them feel like second-class citizens and excluded. Foreigners are always accused of negative things, and they are also accused of being the cause of a lot of trouble in our country. The findings of the study also show that foreign citizens suffer from prejudices regarding their cultures and are intense targeting open and direct offenses, especially in relation to race.

Unintentional Insult (microaggressions) and Its Common Examples In Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the experiences and problems of foreign nationals in Turkey, concerning microaggressions. Thus, it was aimed to find out which types of microaggressions -and at what frequency- are experienced by people who come to Turkey for different reasons like education, pursuit of a better life or escaping from war. The study was conducted in five different cities of Turkey. Students from primary school to university, teachers, parents and doctors took part in the study. The participants were asked the single question “Do you ever experience deliberate or undeliberate insults, whether verbal or behavioral, targeting your ethnic identity and diversity in Turkey?” The results of the study show that microaggression is a very serious problem in Turkey. It can be gathered from the findings that Turkish people are not as tolerant to foreign people as they used to be. Behaviors that make people of foreign origin feel like second-class citizens and alienated take place quite often. Foreigners are usually connected with negative occurrences and they are reminded that they are not welcome in this country. These people are also accused of causing many misfortunes in the country. The study also exhibits that foreign nationals suffer greatly from prejudices about their cultures and they become the target of explicit and direct insults particularly regarding their race. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik İncelemeler Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 3.321
2023 Impact/Etki : 0.125
Akademik İncelemeler Dergisi