Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
Tectonic implications of the Mw 6.8, 30 October 2020 Kuşadası Gulf earthquake in the frame of active faults of Western Turkey
2021
Dergi:  
Turkish Journal of Earth Sciences
Yazar:  
Özet:

A Mw 6.8 earthquake struck Western Turkey and Eastern Greece that occurred on October 30, 2020 in Kuşadası Gulf. The earthquake epicentre is located north of Samos Island and the focal mechanism solution shows that a normal fault was reactivated. The main shock and aftershock analysis imply that the large earthquake occurred on a north dipping normal fault which might be the western continuation of the Efes Fault in Western Turkey. We propose that the western continuation of the Efes Fault steps over right somewhere in northeast of Samos Island and continues further west along the northwest margin of the island, in the form of a transfer fault between two segments. The aftershock distribution shows that both the western segment and the transfer fault were reactivated during the 30 October 2020 earthquake. This fault geometry can be compared with the E-W trending Gediz Graben where the southern boundary fault steps over right around Turgutlu and continues further west in Manisa. The historical records show that the source region and its vicinity is susceptible to frequent large earthquakes taking place on normal and strike-slip faults. The stress tensor inversion of the focal mechanisms of 55 aftershocks covering the source area shows dominant normal faulting mechanism which suggests NNE-SSW extensional stress regime in the region.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Earth Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 2.620
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Journal of Earth Sciences