Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
 İndirme 5
Bal Arılarında Beslenme Fizyolojisi ve Metabolizması
2019
Dergi:  
Hayvansal Üretim
Yazar:  
Özet:

Bal arılarında beslenme koloni düzeyinde, bireysel ve yavruların beslenmesi olmak üzere üç farklı aşamada irdelenmekte, nektar, karbonhidratça zengin böcek salgıları, polen, arı sütü ve su bal arılarının temel besin kaynaklarını oluşturmaktadır. Polen toplama daha çok koloninin ihtiyacı ile doğru orantılı iken, nektar toplama faaliyeti tarlacı işçi arı mevcuduna, mevsime ve floraya bağlıdır. Su, yavru besininde kullanılmak üzere ve yavru alanı sıcaklığının ayarlanmasında önemli role sahiptir. Bal arılarında fizyolojik yaşa bağlı iş bölümü besin toplama, depolama, yavru ve ergin bireylerin beslenmesinde de özelleşme ortaya koymuştur. Besin miktarı ve kalitesi koloni yaşamının devamlılığını, hastalık ve zararlılara karşı savunmayı doğrudan etkilemekte, bununla birlikte koloni populasyonun demografik yapısı da toplanan ve depolanan besin miktarını belirlemektedir. Bal arılarının temel karbonhidrat kaynağı nektar, protein kaynağı ise polen ve arı sütüdür. Bu çalışmada bal arılarının bireysel ve koloni düzeyinde büyüme, gelişme ve üreme gereksinimlerinde beslenme fizyolojisi yanı sıra protein ve karbonhidrat metabolizması ile ilgili bilgilerin derlenmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Nutrition Physiology and Metabolism in Bees
2019
Yazar:  
Özet:

Nutrition in honey bees is divided into three different stages at colonial level: individual and puppy nutrition, nectar, carbohydrate-rich insect emissions, pollen, beef milk and water honey bees are the main nutrient sources. While Polish collection is more properly proportionate to the needs of the colony, the nectar collection activity depends on the presence, season and flora of the farmer worker bees. Water is being used in puppy food and has an important role in regulating the temperature of the puppy area. The physiological age-related work department in honey bees has also shown customization in the food collection, storage, feed of pets and adolescents. The quantity and quality of food directly affects the continuity of the colony life, the defense against diseases and harmful ones, but the demographic structure of the colony population also determines the amount of food collected and stored. The main source of carbohydrates in honey is nectar, while the source of protein is pollen and beef milk. This study aims to accumulate information on nutritional physiology and protein and carbohydrate metabolism in the individual and colonial growth, development and reproductive needs of honey bees.

Anahtar Kelimeler:

Nutritional Physiology and Metabolism Of Honey Bees
2019
Yazar:  
Özet:

Nutrition in honey bees is studied at three different stages; colony, individuals and broods. Nectar, honeydew (insect secretions with carbohydrate rich), pollen, royal jelly and water are the main food sources of honey bees. While pollen collection is more directly proportional to the needs of the colony, nectar harvesting depends on the foragers, season and flora. Water has an important role for brood’s food and to adjust the temperature of the brood area. The physiological age-related division of labor in honey bees has also show a specialization in food collection, storage, feeding of broods and adults. The amount and quality of foods directly affect the continuity of colony life, defense against diseases and pests, but the demographic structure of the colony population also determines the amount of foods collected and stored. The main carbohydrate source of honey bees is nectar and protein source is pollen and royal jelly. The aim of this study is to review nutritional physiology in the growth, development and reproductive requirements of honey bees at individuals and colony level. In addition, it is aimed to compile information about protein and carbohydrate metabolism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hayvansal Üretim

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 2.341
2023 Impact/Etki : 0.2
Hayvansal Üretim