Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 4
Nehcü’l-Ferâdîs Metninde Kadınla İlgili Söz Varlığı
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Harezm Türkçesi, Türk dilinin Karahanlı Türkçesinden Çağatay Türkçesine bir geçiş dönemi olması dolayısıyla önem taşımaktadır. Nehcü'l-Feradis metni Kırk Hadis türünde bir eser olmasıyla ayrıca dikkat çeker. Hem döneminde Türk dilinin üç farklı coğrafyada gelişmesi sebebiyle hem de İslam diniyle birlikte Arapça kelimeleri bünyesinde barındırmasıyla hacimli bir eser niteliğindedir. Bu çalışma da Mahmȗd bin ʿAlî’nin yazdığı Nehcü’l- Ferâdîs adlı metin içerisinde geçen “kadın” ile ilgili söz varlığı tespit edilmiştir. Elde edilen veriler anlam yönüyle tasnif edilmiştir. Sonuç kısmında "kadın" kelimesine farklı anlamlarla karşılık gelen kelimelerin kökenleri tespit edilerek eserin dili yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the words of the Father, the Father,
2021
Yazar:  
Özet:

Harezm Turkish is important because the Turkish language is a transition period from Karahanlı Turkish to Çağatay Turkish. The Nehcü'l-Feradis text is also attracted by the fact that it is a work in the kind of Thirty Hadis. At the same time, because of the development of the Turkish language in three different geographics and the Islamic religion, the Arabic word is a volume of work. This study also identified the existence of the word "woman" in the text of Nehcü'l-Ferâdîs written by Mahmd bin Alî. The data obtained are defined in a meaningful direction. In the result section the word "woman" is interpreted by identifying the origins of the words that correspond to the word "woman" in different meanings.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 417
2023 Impact/Etki : 0.105
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi