Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Hayvancılıkta Kullanılan İçme Sularının Kalite Değerlendirmesi: Bir Özel Çevre Koruma Bölgesi Örnek Çalışması
2020
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: Kentleşme ve tarımsal faaliyetlerden etkilenen Ankara’nın Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, hayvancılıkta kullanılan yer altı sularının kalitesi değerlendirilmiştir. 32 adet su kaynağından alınan örnekler analiz edilmiş ve uluslararası hayvancılık içme suyu kalitesi standartlarına uygunluğu değerlendirilmiştir. Örneklerin en az yarısı sülfat, sodyum, klorür ve bor gibi parametreler açısından uygun bulunmuştur. Öte yandan, örneklerin %34'ü, yüksek nitrat seviyeleri nedeniyle güvenilir bulunmamıştır. Bulgular, Gölbaşı bölgesindeki su kaynaklarının tarımsal faaliyetlerden olumsuz etkilendiğini göstermektedir. Bu çalışma, Türkiye'de hayvancılıkta kullanılan içme suyu kalitesine ilişkin bir yönetmeliğe ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of Livestock Drinking Water Quality: A Case Study In A Special Environmental Protection Area
2020
Yazar:  
Özet:

The livestock drinking water quality was evaluated for Gölbaşı Special Environmental Protection Area (SEPA) of Ankara city, which is subject to severe water quality and quantity problems as a result of urbanization and agricultural activities. Samples collected from 32 groundwater resources were analyzed and their conformity with international livestock drinking water quality standards was assessed. At least half of the samples were acceptable for parameters such as sulfate, sodium, chloride and boron. On the other hand, 34% of the samples were considered unsafe due to high nitrate levels. These results show that groundwater resources in Golbasi SEPA are adversely affected by agricultural practices. This study recalls the urgent need for a national regulation on livestock drinking water quality in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.963
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi