Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 43
 İndirme 6
İŞGAL, KURTULUŞ VE TOPLUMSAL ETKİLERİ: AMERİKAN BELGELERİNDE MİLLİ MÜCADELENİN SON GÜNLERİ
2019
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk Milli Mücadelesine farklı kaynaklar ışığında bakmak ve bu güne dek ortaya konulmamış yepyeni bilgileri okuyucuyla paylaşmak bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Amerikan arşiv belgeleri bu amacın inşasında kullanılan temel araçlardır. Amerikan konsoloslarının ve Türkiye’de görevli Amerikan Yüksek Komiserliği (high commissioner) gibi başka makamların raporlarının yanı sıra Atina, Londra ve Paris’teki Amerikan misyonlarının raporları da çalışma boyunca değerlendirilecektir. Bilindiği gibi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Birinci Dünya Savaşı’na 1917 yılı içerisinde katılmış bununla birlikte kendisini Avrupalı Müttefik devletlerden ayırt edecek (Başkan Wilson’un yayınladığı 14 madde gibi) bir takım tarafsızlık söylemleri de geliştirmiştir. Ayrıca ABD, Yunan işgalinin son döneminde sivil topluma yardımcı olan tek devlet olarak görünmektedir. Bu nedenle Türkiye’de görevli ABD misyonlarının raporları, birtakım özel ve istisnai bilgiler içermektedir. Değerlendirilen raporlarda işgal dönemi ve son günlerinin, bilhassa Anadolu’daki Türk ve Gayrimüslim toplum üzerindeki etkileri tüm açıklığıyla görülebilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Employment, Rescue and Social Impacts: The Last Days of the Millennium Struggle in American Documents
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to look at the Turkish National Struggle in the light of different sources and to share with the reader the completely new information that has not been revealed so far. The American archive documents are the main tools used in the construction of this purpose. In addition to the reports of the U.S. Consulates and other authorities, such as the U.S. High Commissioner in Turkey, the reports of the U.S. missions in Athens, London and Paris will be evaluated throughout the study. As it is known, the United States (the United States) joined the First World War in 1917 but also developed a series of neutrality statements that would distinguish itself from the European Allies (such as the 14 articles published by President Wilson). In addition, the United States appears to be the only state that has the civil society in the last period of Greek occupation. Therefore, the reports of U.S. missions in Turkey contain a number of special and exceptional information. In the evaluated reports, the influence of the occupation period and its last days on the Turkish and Non-Muslim society in Anadolu will be clearly seen.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 695
Atıf : 2.270
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi