Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
COVID 19 PANDEMİSİNİN TURİZM ÜZERİNE ETKİLERİ: KARS İLİ ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Covid 19'un Kars'ta turizm sektörü üzerindeki etkilerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Çalışmada üç farklı method kullanılmış, ilk olarak belirlenen makaleler Nvivo analiz programı ile analiz edilmiştir. İkinci olarak, on çalışanla yarı yapılandırılmış mülakat yapılmıştır. Ancak bu sayı yetersiz görülmüş, böylelikle bu yetersizliği telafi etmek için 387 kişiye anket formu uygulanmıştır. Elde edilen veriler demografik değişkenlerde göz önüne alınarak Covid 19'un tuizme etkisi özelinde SPSS ve AMOS aracılığıyla analiz edilmiştir. Sonuçlar, otel ve restoranlarda işten çıkarılmaların yaygın olduğunu, işletmelerin ciddi bir gelir kaybı yaşadığını, bir yıl önceki ekonomik koşullara dönmek için devlet desteğine ihtiyaç duyduğunu ortaya koymuştur. Yapılan analizler insanların turizm faaliyetlerine karşı olumsuz bir tavır sergilediğini, seyahat etmekten çekindiklerini ve eskisi gibi hizmet kalitesi, samimiyet ve misafirperverliği bulamayacaklarını düşündüklerini göstermektedir. Ayrıca, Covid 19 nedeniyle kadınların erkeklere göre daha endişeli olduğu, evli olanların bekarlara göre daha endişeli; yaşlıların gençlere göre daha fazla kaygıları olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Covid19 Pandemic Upon Tourism: A Sample From The City Of Kars
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the effects of Covid 19 upon tourism sector in Kars. The study benefited from three methods, the first of which involved analyzing the articles by scanning via Nvivo analysis program. Secondly, a semi-structured interview was conducted with ten employees. However, this number was seen inadequate; thus, the questionnaire was conducted with 387 people to compensate for this inadequacy. The data were analyzed through SPSS and AMOS, and examined Covid 19 effects upon tourism on the basis of demographical variables. The results revealed that dismissals from hotels and restaurants were common, the business experienced a serious loss of income, they needed support from the government to recollect and at least one year was required to turn back to conditions before. The results indicated that people had a negative attitude towards tourism activities, hesitated to travel and thought that they would not be able to find service quality, sincerity and hospitality as they had before. Moreover, the study helped us realize that, due to Covid 19, females were more worried when compared to males; the married ones were more anxious in comparison to single ones; and the elderly had more anxiety when compared to the young.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 748
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty