Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
DÂHİLDE İŞLEME REJİMİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞEN İŞLEMLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
2015
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

Özet Dahilde İşleme Rejimi, ihraç edilecek ürünlerin üretiminde kullanılan ve ithal edilerek veya yurt içi alımla temin edilecek unsurlar (hammadde, yarı madde, yarı mamul, mamul, ara malı, ambalaj ve benzeri) için çeşitli muafiyetler sağlayan bir ihracatı teşvik sistemidir. Bu rejimden faydalanma iki şekilde mümkün olmaktadır şartlı muafiyet ve geri ödeme sistemleri. Işletmeler içinde bulundukları duruma göre en uygun yöntemi seçip sistemin getirdiği avantajlardan faydalanabilmektedirler. Muhasebeleştirme açısından bakıldığında iki sistem için de üretim süreci aynı şekilde işlemektedir. Muhasebeleştirme açısından fark, vergilerin ertelenmesi veya önceden ödenmiş olması durumunda ortaya çıkar. Bu çalışmada Dahilde İşleme Rejimine ait mevzuata ilişkin bilgiler verilmiş ve bu mevzuat kapsamında işlem yapan işletmeler için muhasebe süreci açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Inward Processing Regime Transactions and Its Accounting
2015
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

Abstract Inward processing regime, is a kind of system that encourages export, by the means some exemption for the materials (raw materials, semi finished products, products and packing materials ect.) which are imported or supplied from domestic markets used for the manufacturing the exporting products. There are two conditions to benefit from this regime, conditional exemption and payback system. In terms of ac- counting, the manufacturing process is the same. The difference comes out at tax deferral or prepayment. In this study, first of all is layed informations respecting the rules and legislations and defined accounting process for the companies that transacts within the meaning of the law. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ONERI

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 2.657
ONERI