Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
SEM, XRD ve EDX yöntemleriyle insan aort kapaklarında kalsiyum mineralizasyon analizi
2019
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kalsifik aort darlığı, kalsiyum mineral birikimi ile yavaş ilerleyen bir hastalıktır. Literatürde aort kapağındaki yapısal kusurları araştırmak için çeşitli çalışmalar bildirilmiştir. Bununla birlikte, bugüne kadar, aort kapağının dokusundaki kireçlenme oluşumunun morfolojik yapısı hakkında çok az şey bilinmektedir. Bu çalışmada, aort kapağında morfoloji ve kalsifikasyon yapısal analizi yapılmıştır. Aort kapak dokusunda biriken kalsifikasyon yapılarının morfolojisini belirlemek için taramalı elektron mikroskopisi (SEM) kullanılmıştır. SEM tarafından gözlemlenen morfolojik yapıları karakterize etmek için Enerji Dağılımlı Xışını Analizi (EDX) ve X-ışını Difraktometresi (XRD) kullanılmıştır. Sonuçlar, eser elementlerin kalsifikasyon oluşum sırasında çekirdeklenmede rol oynayabileceği ortaya koyulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Sem, Xrd and Edx Analysis Of Calcium Mineralization In Human Aortic Valve
2019
Yazar:  
Özet:

Calcific aortic stenosis is a slowly progressing disease with a large accumulation of calcium minerals. Several studies have been reported in the literature to investigate structural defects in the aort valve. However, to date, little is known about the morphological structure of calcification formation in the tissue of the aortic valve. In this study, morphology and structural analysis of calcification in the aorta valve were performed. In addition, the effects of other artifacts were investigated. Scanning electron microscopy (SEM) was used to determine the morphology of calcification structures deposited in aortic valve tissue. Energy Dispersive X-ray Analysis (EDX) and X-ray Diffractometer (XRD) were used to characterize the morphological structures observed by SEM. The results revealed that trace elements play a role in nucleation for the formation of calcification.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.114
2023 Impact/Etki : 0.011
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi