Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Tokat ili su örneklerinde insektisit imidacloprid kalıntılarının enzim-bağımlı immunosorbent analizi (ELİSA) ile belirlenmesi
2019
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İmidacloprid, dünya çapında tarım alanlarında uygulanan yaygın bir neonikotinoid insektisittir. Uzun yıllar boyunca insektisit uygulamaları, yüzey ve yeraltı sularında imidacloprid kalıntılarının birikebileceğini göstermektedir. Bu çalışmada, hızlı ve etkili bir yöntem olan ELİSA tekniği kullanarak Tokat ili su şebekesinden alınan örnekte imidacloprid seviyesine bakılmış ve ticari olarak satılan şişe suyu ile karşılaştırılması gerçekleştirilmiştir. Şişelenmiş su örneğinde imidacloprid kalıntısı saptanmamıştır. Fakat Tokat ili şebeke suyunda maksimum kalıntı limit alt sınır miktarı kadar imidacloprid tespit edilmiştir. Bu sonuç, Tokat ili suyunun imidacloprid ile kontamine riskini göstermektedir. Ayrıca bu çalışma, ELİSA tekniğinin hızlı, güvenilir ve diğer pahallı ve uzun analiz süresi gerektiren analitik metodlarla korelasyon göstermesi bakımından etkili bir şekilde kullanılabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Insecticide Imidacloprid Residues In Tokat City Water By Using Enzyme-linked Immunosorbant Assay (elisa)
2019
Yazar:  
Özet:

Imidacloprid is a common neonicotinoid insecticide applied in agricultural fields worlwide. Imidacloprid residues can be detected in water resources as it can accumulate in the surface and ground water after insecticide applications through many years. Because of this, a fast and efficient method, enzyme-linked immunosorbant assay (ELISA), is used to determine the imidacloprid levels in water sample collected from Tokat city water system and compared with a commercially avaliable bottled water sample. Imidacloprid residue was not detected in bottled water sample. However, imidalcoprid residues was detected in Tokay city water close to the maximum residue limit of imidacloprid. The results indicate that the Tokat city water system could be at the risk of imidacloprid contamination. This study also shows that ELISA technique can be effectively used for imidacloprid determination since it is fast and reliable and well correlated with other time consuming and cost-effective analytical methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.446
2023 Impact/Etki : 0.115
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi