Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Automated Fake Access Point Attack Detection and Prevention System with IoT Devices
2020
Dergi:  
Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering
Yazar:  
Özet:

Wireless access points (APs), which allow many devices to be easily connected to the Internet, are widely used today because they offer the easiest way to connect to the Internet. With the development of the concept of Internet of Things (IoT), WiFi networks are widely used in our homes, workplaces, social areas, campus areas. With the increase of WiFi networks, attacks on these networks are constantly increasing. In this study, an IoT-based approach to detect and prevent Fake Access point attacks frequently seen in WiFi networks is proposed. A Single Board Computer (SBC) and a wireless antenna in the "Soft AP" feature are used for operation. Fake APs were detected by air scanning. In the first phase of the study, fake Access point broadcasts have been created which can create security weakness. In order to determine the fake Access points created in the second stage, SBC and wifi module were used to scan air. In the final stage, the mac address of the fake AP has been assigned to an unauthorized Virtual Local Area Network (vLAN) on the network to prevent detected fake AP broadcasts. The possible attack methods for the study were implemented and it was revealed that the proposed approach prevented the attack successfully in all scenarios. The study is seen as an effective, developed and economically useful IoT application for network administrators to prevent the attack using fake Access point.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 450
Atıf : 397
2023 Impact/Etki : 0.101
Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering