Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Bağımsız Bir Hibrit Güç Sisteminin Tasarımı ve Akıllı MPPT Algoritmaları ile Optimizasyon Kontrolü
2024
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu yazıda, her ikisini de kullanan bağımsız bir hibrit güç sistemi önerilmiştir: fotovoltaik jeneratör (PVG) ve Sabit Mıknatıslı Senkron Jeneratör (PMSG), DC veriyoluna bağlı lityum tipi bir batarya ile entegre edilmiştir. Genel sistemin performansının ve güvenilirliğinin iyileştirilmesi garanti edilir. Bu amaçla öncelikle Perturb ve Observe (P&O) yöntemi ve Bulanık Mantık Kontrolü (FLC) yaklaşımı gibi iki MPPT tekniği kullanılarak PVG sisteminin verimliliği arttırılabilir. Evrim, doğal seleksiyon ve genetik mutasyon ilkelerini kullanan Genetik Algoritmalar (ga'lar) daha sonra FLC kazanımlarının ayarlanmasındaki zorlukları ele almak için tanıtılır. Stabilite ve enerji depolama sağlamak için bir lityum-iyon pil modeli sunulmuştur. Ayrıca, pmsg'ye dayalı rüzgar enerjisi dönüşüm sistemi (WECS) modeli sunulmuştur. Bu nedenle, gradyan yöntemiyle kontrol, jeneratörün teslim edilen gücüne ve mekanik hızına dayalı bir MPPT tasarlamaya izin verir. Her iki kaynak da, Uzay Vektör Modülasyonu (SVM) tekniği ile kontrol edilen iki seviyeli bir voltaj kaynağı invertörü vasıtasıyla şebekeye bağlanır. Son olarak, MATLAB / SİMULİNK yazılımı kullanılarak elde edilen simülasyon sonuçları, önerilen kontrolörler kullanıldığında açıkça ortaya çıkan ve bağımsız hibrit sistemin performansına ışık tutan yüksek performansla önerilen kontrol stratejilerinin etkinliğini kanıtlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Design Of A Standalone Hybrid Power System and Optimization Control With Intelligent Mppt Algorithms
2024
Yazar:  
Özet:

In this paper, a stand-alone hybrid power system has been proposed using both: photovoltaic generator (PVG) and permanent magnets synchronous generator (PMSG), integrated with a lithium-type battery connected to the DC bus. The improvement of performance and reliability of the overall system are guaranteed. For this aim, the efficiency of the PVG system can be enhanced firstly by using two MPPT's techniques, such as the Perturb and Observe (P&O) method and the Fuzzy Logic Control (FLC) approach. The Genetic Algorithms (GA’s), using the principles of evolution, natural selection, and genetic mutation, are then introduced to address difficulties in the adjustment of the FLC gains. A lithium-ion battery model is presented to ensure stability and energy storage. Furthermore, the model of the wind energy conversion system (WECS) based on PMSG is presented. Hence, the control by the gradient method, allowing designing an MPPT based on the delivered power and mechanical speed of the generator. Both sources are connected to the grid via a two-level voltage source inverter controlled by Space Vector Modulation (SVM) technique. Finally, simulation results obtained using MATLAB / SIMULINK software proved the effectiveness of proposed control strategies with high performance which is manifested clearly when the suggested controllers employed and shed light on the performance of the stand-alone hybrid system.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.018
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi