Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Bâbürlü Saray Kadınlarının Eğitime Olan Katkıları (1526-1707)
2022
Dergi:  
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bâbürlü İmparatorluğu’nda saraylı kadınlar eğitim alanında aktif bir rol üstlenmişlerdir. Saraylı kadınların sahip oldukları yüksek meblağlı gelirler onların refah seviyelerinin yüksek olmasını sağlamış ve bu sayede kütüphaneler, medreseler inşa etme olanağına sahip olmuşlardır. Hint kıtasında 16. yüzyıldan itibaren hüküm sürmeye başlayan Bâbürlülerde hanedan kadınları sanat, edebiyat, ticaret ve ekonomi alanında sürekli olarak varlıklarını hissettirmişlerdir. Bu çalışmanın amacı, Bâbür Şah ile Âlemgîr Şah (Evrengzib) dönemleri arasında Bâbürlü saray kadınlarının eğitim ve öğrenim süreçlerine bakarak onların eğitim alanında yaptıkları faaliyetleri anlatmak olacaktır. Saray kadınlarının etkinliklerinin hemen her sahada hissedildiği bu dönemlerde, kadınlar aynı zamanda eğitime doğrudan katkıda bulunmuşlardır. İnşa ettirdikleri medreseler, eğitimcilere ve öğrencilere yapmış oldukları maddi yardımlar çalışma içerisinde işlenecek konulardandır. Dönemin yabancı tüccarları, seyyahları ve diplomatlarının kişisel notlarında bahsettikleri ve zaman zaman hayranlıklarını gizleyemedikleri Bâbürlü saray kadınlarının saray yönetiminden ticarete, edebiyattan sanata uzanan bu geniş perspektifi nasıl elde ettiklerine eğitim perspektifinden bakarak anlamak adına hazırlanan bu çalışma Bâbürlü saray kadınlarının eğitimleri ve eğitim faaliyetlerine olan katkılarına odaklanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Contributions Of Women At The Mughal Court To Education (1526-1707)
2022
Yazar:  
Özet:

In the Mughal Empire, Mughal ladies took an active role in the field of education. The high incomes of the Mughal ladies ensured their high level of welfare, and thus they had the opportunity to build libraries and madrasahs. The dynasty women of the Mughals, who started to rule in the Indian continent from the 16th century; they have constantly made their presence felt in the fields of art, literature, trade and economy. The aim of this study will be to explain the education and training processes of the women at the Mughal court between the periods of Babur Shah and Alemgîr Shah (Evrengzib). The madrasahs they built, the financial aid they provided to educators and students are among the subjects that will be covered in the study. This study, which is prepared to understand from the perspective of education, how women at the Mughal court, whom foreign merchants, travelers and diplomats of the period mentioned in their personal notes and could not hide their admiration from time to time, obtained this broad perspective from palace management to trade, from literature to art; It will focus on the education of Mughal palace women and their contribution to educational activities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 572
2023 Impact/Etki : 0.14
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi