Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
ÇİFT KATMANLI SACLARDA PRESLEME KUVVETİ VE SAC MALZEMESİNİN SOYULMA DİRENCİ VE ORTALAMA SOYULMA KUVVETİNE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

     Endüstride enerji tasarrufu için hafif malzemelere ve hafif yapılara olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Bu sebeple son on yılda çift katmanlı saclara olan ilgi artmıştır. Çift katmanlı malzemelerin aynı kalınlıktaki tek katmanlı malzemelere göre hafif olması ve farklı özellikleri bir arada bulundurabilmesi bu ilginin artmasının sebebidir. Çift katmanlı sac, iki metalik sacın soğuk haddeleme, basınç kaynağı, sıcak haddeleme veya yapıştırıcı ile yapıştırma gibi çeşitli yöntemlerle birleştirilmesi ile elde edilir. Bu saclar ile istenilen elektriksel ve termal karakteristik, hafiflik, korozyon dayanımı ve şok emici yapı sağlanabilmektedir. Bu çalışmada polikloropren bazlı bir yapıştırıcı kullanılarak farklı kalınlık ve farklı malzemelerden sac metaller farklı kuvvetler altında birleştirilerek çift katmanlı bir yapı elde edilmiştir. Elde edilen çift katmanlı saclar soyulma testine tabi tutularak soyulma dirençlerine ve ortalama soyulma kuvvetlerine etkiyen parametreler (kuvvet, sac metal) belirlenmeye çalışılmıştır. Tüm deneyler tam faktöriyel deney tasarımına göre oluşturulmuş ve sonuçları incelenmiştir. Çalışma sonucunda sac tipinin çift katmanlı sacların yapışmasında en önemli faktör olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Pressing Force and Sheet Material Type On Peel Resistance and Average Peel Force In Double Layer Sheets
2019
Yazar:  
Özet:

   There is a growing need for lightweight materials and lightweight construction for energy saving. For this reason, interest in double-layer sheets has increased in the last decade. The fact that the double layer materials are lightweight compared to the monolithic materials of the same thickness and that they can have different properties together is the reason for this increase. Double layer sheet metal is obtained by combining two metallic sheets with various methods such as cold rolling, pressure welding, hot rolling or adhesive bonding. These sheets are used to provide properties that can not be achieved with a monolithic sheet. The desired electrical and thermal characteristics, lightness, corrosion resistance and shock absorbing structure can be achieved with the developed double layer sheet metals. In this study, a double layered structure was obtained by using a polychloroprene based adhesive and combining sheet metals of different thicknesses and different materials under different forces. The obtained double-layered sheets were subjected to peeling test to determine adhesion properties and parameters (force, sheet metal type) affecting these properties. All the experiments were made according to the full factorial experimental design and the results were examined. As a result of the study, it is seen that the sheet metal type is the most important factor in the adhesion of the double layer sheets.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 723
Atıf : 738
2023 Impact/Etki : 0.135
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi