Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Çocukların Eğitiminde Merkezi Sınav Başarısı ile İlgili Dersler Daha mı Önemli? Aile Görüşü ve İlişkili Faktörler
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Ailelerin çocuklarının eğitimi üzerindeki belirleyici etkisi göz önünde bulundurularak, bu çalışmada ailelerin merkezi sınav başarısı ile ilgili olan (Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Yabancı Dil) ve ilgili olmayan (Beden Eğitimi, Etik, Sanat) dersleri ne kadar önemli gördükleri incelenmektedir. Bu çalışmada özelikle velilerin merkezi sınav başarısı ile ilgili olan ve olmayan bir dersi önemli görmeleri ile velilerin eğitim düzeyi, gelir seviyesi ve çocuğunun öğretim düzeyi arasındaki ilişki araştırılmıştır. Çalışmaya Sinop ilinin merkez ilçelerinden 540 veli katılmıştır. Veri analizinde betimsel istatistiklere ve lojistik regresyon analizine başvurulmuştur. Bulgular, velilerin birçoğu tarafından Matematik dersinin çocukların eğitimi için en önemli ders olarak görüldüğünü göstermiştir. Beden Eğitimi, Sanat ve Sosyal Bilgiler dersleri ise çok az sayıdaki veli tarafından çocukların eğitiminde birinci sırada önemli görülmüştür. Lojistik regresyon analizi sonuçları, velilerin merkezi sınav başarısı ile ilgili olan ve ilgili olmayan bir dersi önemli görmeleri ile velinin eğitim düzeyi ve çocuğunun öğretim düzeyi arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Çalışma bulguları, merkezi sınavların ve ailenin Türk Eğitim Sistemi üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Are the children’s education lessons more important than the success of the Central Exam? Family views and related factors
2020
Yazar:  
Özet:

Given the determining impact of families on their children’s education, this study examines how important they consider the courses related to the success of the central exam (Fen Sciences, Mathematics, Social Information, Turkish and Foreign Language) and non-related (Body Education, Ethics, Arts). In this study, it is studied the relationship between the parent’s education level, income level and the child’s education level that is related to the success of the central examination and not a lesson. The work was attended by 540 members of the Sinop province’s central districts. The data analysis applied to visual statistics and logistical regression analysis. The findings have shown that many parents see mathematics as the most important lesson for children’s education. Physical Education, Arts and Social Knowledge courses have been considered to be the first place in the education of children by very few parents. The results of the logistical regression analysis have shown that the parents consider a lesson relevant and non-related to the success of the central exam and that there is a meaningful relationship between the educational level of the parent and the educational level of the child. The findings of the study were discussed taking into account the impact of central examinations and the family on the Turkish education system.

Anahtar Kelimeler:

Are School Courses Related To Central Exam Success More Important In Children’s Education Parental View and Related Factors
2020
Yazar:  
Özet:

The present study, considering the influence of parents on the education of their children, examines how parents rate the importance of courses that are related (Science, Mathematics, Social Studies, Turkish, and Foreign Language Education) and not related (Physical Education, Ethics, Art) to central exam success. Specifically, the study investigated the relationship between parents’ perception of the importance of a subject that is related and not related to central exam success and parents’ educational degree and income level and their children’s level of education. The study involved 540 parents from the central districts of Sinop. Descriptive statistics and logistic regression analysis were used in data analysis. Findings revealed that most of the parents perceived Mathematics as the most important subject for the education of their children. However, a few parents ranked Physical Education, Art, and Social Studies courses as the most important subject for children’s education. The logistic regression analysis showed that there was a significant relationship between the parents’ perception of the importance of subjects that are related or not related to central exam success and parents’ degree of education and children’s level of education. The study findings were discussed given the influence of central exams and parents on the Turkish Education System.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Pamukkale University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 975
Atıf : 8.701
2023 Impact/Etki : 0.695
Pamukkale University Journal of Education