User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 5
Fen ve Matematik Alanı Mezunlarının 2014 Yılı KPSS-P10 ve KPSS-P121 Puanlarının Farklı Değişkenler Açısından Karşılaştırılması
2016
Journal:  
Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı, fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanına kaynak teşkil eden bölümlerden mezun olan, 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan ve atanan öğretmen adaylarının başarı durumlarının karşılaştırılmasıdır. Araştırma, eğitim fakülteleri ile diğer fakültelerin fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarından mezun, öğretmenlik alan bilgisi testine katılan ve ataması yapılan öğretmen adayları üzerinden gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada elde edilen veriler üzerinden betimsel istatistikler hesaplanmış ve karşılaştırmalar yapılmıştır. Öğretmenlik alan bilgisi testine katılan 40.565 adayın KPSSP-10 sınavı KPSSP-121 testinin 60-100 puan aralığı, cinsiyet, doğru cevap ortalamaları, atananların sayısal dağılımları, atama başarı puan ortalamaları birbiri ile kıyaslanmıştır. Bu sınavlarda eğitim fakültesinden mezun olan öğretmen adaylarının puan ortalamaları diğer fakülte mezunlarına göre yüksek çıkmıştır. Bu çalışma sonuçlarının Türkiye’nin öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarına katkı sağlayacağı düşünülmektedir

Keywords:

0
2016
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 161
Cite : 1.034
2023 Impact : 0.531
Fen Bilimleri Öğretimi Dergisi