Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 6
Tarımsal Kooperatiflerde Çalışanların İşe Bağlılıkları Üzerine Bir Araştırma: Tire Süt Kooperatifi Örneği
2019
Dergi:  
Tarım Ekonomisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Her geçen gün önemi daha çok anlaşılan kooperatifçilik, özellikle kırsal alanda yaşanan pek çok sorunun çözümünde kilit öneme sahiptir. Türkiye’de tarımsal kooperatiflere dair yapılan pek çok bilimsel araştırmada ise kooperatiflerin istenilen düzeyde başarı sağlayamadıkları anlaşılmaktadır. Kooperatif gibi örgütlerin başarılarını etkileyen önemli faktörlerin başında çalışanların iş tatmini ve örgütsel bağlılıkları gelmektedir. Bu araştırmada Tire Süt Kooperatifi çalışanlarının iş tatmini ve örgütsel bağlılık düzeyleri tespit edilmiş ve bunlara etki eden faktörler, faktör analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma bulgularına göre kooperatif çalışanlarının işyerinde terfi imkanlarını yetersiz buldukları, kendi fikirlerini özgürce açıklayabilecekleri bir çalışma ortamı istedikleri ve de kooperatife dair alınan kararlarda daha fazla söz sahibi olmak istedikleri sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Research on Employment Liability of Workers in Agricultural Cooperatives: Tire Milk Cooperative Example
2019
Yazar:  
Özet:

Co-operativism is more and more important in solving many problems, especially in rural areas. Many scientific research on agricultural cooperatives in Turkey shows that cooperatives are unable to success at the desired level. The main factors that influence the success of organizations such as cooperatives are the job satisfaction and organizational commitment of employees. In this study, Tire Milk Cooperative employees’ work satisfaction and organizational commitment levels were identified and the factors affecting them were analyzed by the factor analysis method. Research findings have found that cooperative employees find their promotional opportunities in the workplace insufficient, want a working environment in which they can freely express their ideas, and want to be more prominent in the decisions taken on the cooperative.

Anahtar Kelimeler:

A Research On The Organizational Commitment Of Employees In Agricultural Cooperatives: Tire Milk Cooperative Example
2019
Yazar:  
Özet:

Cooperatives are becoming more and more important day by day and they are key to solving many problems especially in rural areas. In many scientific studies on the agricultural cooperative in Turkey it is understood not provide the desired level of success. Employees' job satisfaction and organizational commitment are the most important factors affecting the success of organizations such as cooperatives. In this study, job satisfaction and organizational commitment levels of Tire Dairy Cooperative employees were determined and the factors affecting them were analyzed by factor analysis method. According to the findings of the research, it was concluded that the cooperative employees found the promotion opportunities in the workplace insufficient, they wanted a working environment in which they could freely express their ideas and they wanted to have more say in the decisions taken about the cooperative.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Tarım Ekonomisi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 235
Atıf : 1.543
2023 Impact/Etki : 0.162
Tarım Ekonomisi Dergisi