Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
YAPIŞTIRMA BAĞLANTILARINDA DOLGU MALZEMELERİNİN BAĞLANTI MUKAVEMETİNE ETKİSİ
2023
Dergi:  
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry
Yazar:  
Özet:

Yapıştırma; iki veya daha fazla parçanın birleştirilmesinde vida, perçin gibi mekanik eleman ihtiyacı olmadan, yapıştırıcı kullanılarak gerçekleştirilen bir işlemdir. Yapıştırma bağlantılarında çoğunlukla mukavemetin yüksek olması istenir ve bu beklenti yapıştırıcı malzeme seçimini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Bağlantıların mekanik dayanımlarının artması için yapıştırıcıya dolgu maddeleri eklenebilmektedir. Bazı üreticiler ticari yapıştırıcılarının formüllerine gümüş, bakır, çelik, titanyum, alüminyum, bronz gibi metal veya alümina oksit gibi seramik esaslı partiküller eklemişlerdir. Bununla birlikte; dolgu maddeleri eklenerek yapıştırıcıların güçlendirilmesi konusu, gelişen yeni teknolojik malzemeler sayesinde araştırmacıların çalışmalarına devam ettiği bir alandır. Bu çalışmada 3B yazıcı ile PLA Plus filamentten üretilen farklı doluluk oranlarındaki parçalar (%20 ve %100) 2 farklı ticari (Araldite 2015, Loctite 9466) ve 2 farklı ticari olmayan yapıştırıcı (PVC esaslı ve PS-Th esaslı yapıştırıcı) kullanılarak birleştirilmiştir. Bu yapıştırıcılar içerisine ağırlıkça %5 oranında iki farklı dolgu malzemesi (44∼100 μm yumuşak lehim tozu, 45 μm fındık kabuğu tozu) ilave edilmiştir. Yapıştırma işlemi sonrasında bağlantıların mekanik özellikleri incelenmiştir. %100 dolu bağlantılarda Loctite 9466 yapıştırıcı içine %5 lehim ve fındık kabuğu tozu katkısı, bağlantı mukavemet değerini arttırmıştır. %20 dolu bağlantılarda ise yapıştırıcıya dolgu malzemesi eklenmesinin mukavemeti olumsuz etkilediği görülmüştür. Yapıştırılan parçaların doluluk oranları, yapıştırıcı malzemenin sade veya katkı eklenerek kullanılması gibi değişkenlerin bağlantı mukavemetini oldukça etkilediği anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Filling Materials On Joint Strength In Bonded Joints
2023
Yazar:  
Özet:

Adhesive bonding is a process of using adhesive to join two or more parts without needing mechanical fasteners, such as screws and rivets. Adhesive joints are desired for high strength, and this expectation is one of the most critical factors affecting the choice of adhesive. Fillers can be added to the adhesive to increase the mechanical strength of the joints. Some manufacturers have added metal-based particles such as silver, copper, steel, titanium, titanium, aluminum, and bronze or ceramic-based particles such as alumina oxide to the formulas of their commercial adhesives. However, strengthening adhesives by adding fillers is an area where researchers continue to work thanks to new technological materials. In this study, parts with different filling ratios (20% and 100%) produced from PLA Plus filament with a 3D printer were joined using two different commercial adhesives (Araldite 2015, Loctite 9466) and two different non-commercial adhesives (PVC-based and PS-Th-based adhesive). Two different fillers (44∼100 μm soft solder powder and 45 μm hazelnut shell powder) were added to these adhesives at a rate of 5 wt%. The mechanical properties of the joints were examined after the adhesive bonding process. Solder and hazelnut shell powder (5%) additive in Loctite 9466 adhesive increased the joint strength value in infill ratio 100% joints. In the case of 20% infill ratio joints, it was observed that the addition of filler material to the adhesive negatively affected the strength. It is understood that variables such as the filling ratios of the bonded parts, and the use of the adhesive material plain or with additives affect the joint strength considerably.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 255
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry