Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Polycystic Ovary Syndrome, Obesity and Melatonin: An Etiological Perspective
2021
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Polikistik over sendromu ile ilişkili üreme ve metabolik disfonksiyonlar net olarak bilinmesine rağmen, bu disfonksiyonların arasındaki mekanizmalar halen net değildir. Bu mekanizmalar için öne sürülen hipotezlerden biri de sirkadiyen ritim ile ilişkilidir. Bugüne kadar birçok üreme ve metabolik disfonksiyon sirkadiyen ritim bozukluğu ile ilişkilendirilmiştir. Özellikle polikistik over sendromlu kadınlarda sabahları geç saatlere kadar süren ve geceleri erken saatlerde başlayan melatonin ritmi ile metabolik disfonksiyonlar arasındaki ilişki son zamanlarda yapılan çalışmalar ile ortaya konulmuştur. Obezite ve melatonin arasındaki ilişki incelendiğinde, melatoninin etkisini enerji alımından ziyade enerji harcaması üzerinden sergilediği net olarak görülmektedir. Bu hormon adipogenezis, termogenezis, mitokondriyal fonksiyonlar ve adipositokin salınımı aracılığıyla enerji harcamasını etkilemekte ve anti-obezite aktivite göstermektedir. Bu derlemenin polikistik over sendromu ile ilişkili obezitede melatoninin terapötik kullanımına yönelik daha ileriki çalışmalara ışık tutacağı ve obezitenin önlenmesine yönelik stratejiler geliştirmede katkıda bulunacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Polycystic Ovary Syndrome, Obesity and Melatonin: An Etiological Perspective
2021
Yazar:  
Özet:

Although reproductive and metabolic disorders associated with polycystic over syndrome are clearly known, the mechanisms between these disorders are still unclear. One of the hypotheses suggested for these mechanisms is related to the circadian rhythm. So far, many reproductive and metabolic disorders have been associated with circadian rhythm disorder. The relationship between melatonin rhythm and metabolic disorders that last until late in the morning and begin early in the night, in women with polycystic over syndrome, has been revealed in recent studies. When the relationship between obesity and melatonin is studied, it is clear that the effect of melatonin is shown by energy consumption rather than energy consumption. This hormone affects energy consumption through adipogenesis, thermogenesis, mitochondrial functions and adipositokin release and shows anti-obesity activity. This summary is believed to keep light on further studies on the therapeutic use of melatonin in obesity associated with polycystic over syndrome and will contribute to the development of strategies for the prevention of obesity.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.944
2023 Impact/Etki : 0.103
Beslenme ve Diyet Dergisi